Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
19 april 2024 19:54
Del på Facebook
Det vanket gode klemmer og lovord under fredagens nøkkeloverrekkelse i Helse- og omsorgsdepartementet. Jan Christian Vestre (t.h.) overtar som helse- og omsorgsminister etter Ingvild Kjerkol. Foto: Lise Åserud / NTB
Det vanket gode klemmer og lovord under fredagens nøkkeloverrekkelse i Helse- og omsorgsdepartementet. Jan Christian Vestre (t.h.) overtar som helse- og omsorgsminister etter Ingvild Kjerkol. Foto: Lise Åserud / NTB

Den nye helse- og omsorgsministeren Jan Christian Vestre (Ap) hyllet sin forgjenger Ingvild Kjerkol (Ap) under nøkkeloverrekkelsen fredag kveld.

Avtroppende helseminister Ingvild Kjerkol ville ikke svare på spørsmål da hun skulle overlevere nøkkelen til Helse- og omsorgsdepartementet til Vestre.

Annonse
Annonse

Men hun var klar på at departementet er i de beste hender når Vestre nå overtar. Hun fortalte at hun har kjent sin arvtaker i mange år – og at hun møtte Vestre da han var en ung leder i en elevorganisasjon.

– Den kraften og det klarsynet som jeg møtte da, har jeg sett igjen mange ganger siden. Vi har vært gode kollegaer de siste to og et halvt årene, og nå skal du få gleden av å overta den aller mest meningsfylte jobben, sa Kjerkol.

Så ga hun Vestre blomster og nøkkelkortet før hun fikk en god klem tilbake.

– Store resultater har blitt skapt på din vakt

Vestre skrøt av Kjerkol og takket for jobben hun har gjort som helseminister.

– Jeg tror sjelden vi har hatt en mer produktiv, handlekraftig, kreativ og visjonær helse- og omsorgsminister enn du har vært.

– Store resultater har blitt skapt på din vakt, sa Vestre til Kjerkol.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Han viste blant annet til at bare siden januar har 40.000 flere fått fastlege nå, samt hennes arbeid med psykisk helse og ny abortlov.

Ingvild Kjerkol måtte gå av som følge av plagiat-saken. Forrige fredag sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) at Kjerkol ikke har tilliten hun må ha for å kunne fortsette som helseminister.

– Et tap for Norge

På spørsmål fra TV 2 om hvordan det er å se Kjerkol miste jobben, svarte Vestre at han mener det er en lei og trist sak.

– Det er en trist sak for Ingvild, og jeg mener også at det er et tap for landet. Nå skal Ingvild inn i nye og viktige oppgaver på Stortinget. Jeg er sikker på at vi kommer til å se mer fra Ingvild framover, sa den nye helseministeren.

Han sier han skal fortsette det gode arbeidet som Kjerkol har påbegynt, men at han også har egne saker han vil prioritere.

– Det blir en veldig viktig prioritet for meg at vi skal få ned ventetidene i det offentlige helsevesenet, bedre samhandling mellom alle delene av velferdstilbudet vårt slik at ingen blir kasteballer i systemet, og ikke minst at vi styrker forebyggings og folkehelsearbeidet.

– Målet må være at folk unngår å komme på sykehus, men når de kommer på sykehus og møter spesialisthelsetjenesten, så skal vi tilby tjenester helt i verdensklasse, sa Vestre.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Klippfiskadagan 2024
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr Nylig Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøSamferdselsdepartementet har ikkje synsa om flytting.Stortinget har ikkje vedtatt at Staten skal ta garantiansvaret. 
Terje Sundsbø 15 minutter siden Greinalause politikere om ferger
@Geir Ole SætremyrE39 er en riksvei. Det er ikke opp til Molde kommune å bygge nytt fergeleie, dette er statens oppgave. Og ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøKS2 Vik til Molde bygger på ei kalkyle der Julsundbrua skal koste 8,8 mrd 2022 kroner og P50.  Tidlegast oppstart ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Geir Ole SætremyrDa synes vi å være enige om at Nye Veier AS sin årlige pott ikke påvirkes av tildelingen til Statens ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøRyfast,  ferdig i 2019, med sine 14,7 km kosta 8 mrd. Rogfast med sine 27 km er etter siste estimat forventa ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøDu er framleis I drømmeland.Summen til vegformål i NTP tilsvarer 19 mrd pr år. Alt inkludert.Nye veier vart unnfanga av ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse