Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
04 juli 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Javad Parsa / NTB
Foto: Javad Parsa / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 4. juli.

Ingen pågrepet etter skudd mot bolig i Oslo

Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen etter at det sent onsdag kveld ble løsnet skudd mot en bolig på Lindeberg i Oslo.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Saken er nå over i etterforskningssporet. Det blir utført både taktiske og tekniske etterforskningsskritt. Vi etterforsker bredt og har flere hypoteser åpne, opplyser operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 23.05 onsdag kveld. Meldingen gikk ut på at det var avfyrt skudd som hadde truffet et vindu og deretter fortsatt inn i en leilighet. Ingen ble skadet i hendelsen.

Guvernører uttrykker støtte til Biden etter krisemøte

De demokratiske guvernørene støtter fortsatt USAs president Joe Biden i valgkampen, sier Marylands guvernør Wes Moore etter et krisemøte onsdag.

Biden møtte onsdag mer enn 20 av partiets guvernører i over en time for å snakke om den katastrofale TV-debatten mot Donald Trump og veien videre.

Moore sier at guvernørene var ærlige, og at de videreformidlet negative tilbakemeldinger om Biden fra sine velgere. De sluttet seg imidlertid ikke til dem som har oppfordret Biden til å trekke seg fra valgkampen.

Washington Post: Biden erkjenner at han raskt må bevise at han er skikket som kandidat

Joe Biden har de siste dagene tatt kontakt med sine allierte og erkjent at han står i en krise og må bevise at han er skikket til å være president, ifølge Washington Post.

Det skjer mens det er tiltakende bekymring blant Demokrater i Kongressen, stordonorer og viktige strateger i partiet etter debatten mot Trump, får avisa opplyst av to kilder med kjennskap til samtalene. Partistrateger sier til avisa at også en plettfri innsats i uka som kommer, kan være for lite til å redde kandidaturet hans om det åpenbarer seg betydelig nedgang i offentlige og interne meningsmålinger.

Annonse
Annonse

Mulig nytt liv i samtaler om våpenhvile i Gaza

Meklere fra Egypt og Qatar leverte onsdag et svar fra Hamas på et forslag som innebærer løslatelse av gisler og våpenhvile på Gazastripen.

– Israel ser gjennom svaret og vil gi et svar til meklerne, heter det i en uttalelse statsministerens kontor har gitt på vegne av etterretningstjenesten Mossad.

Hamas holder fast ved at enhver avtale må innebære at krigen avsluttes og en full israelsk tilbaketrekking fra Gaza, mens Israel sier de kun vil gå med på midlertidige våpenhviler fram til Hamas er eliminert.

I en uttalelse opplyser Hamas at leder Ismail Haniyeh har hatt samtaler med meklerne om ideer for å komme fram til en avtale som gjør slutt på krigen, og at han også har kommunisert med tyrkiske tjenestepersoner.

Kontroll på brann i Haugesund

Brannmannskapene har fått kontroll på en rekkehusbrann i Haugesund. Åtte personer er evakuert, men det er ikke meldt om at noen har blitt skadet.

Det var klokken 2.38 natt til torsdag at politi og nødetater rykket ut til et rekkehus i Haugesund sentrum etter melding om brann. Drøye timen senere var det kontroll på brannen.

Huset som brant, befinner seg i et område med en god del eldre trehusbebyggelse.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøSidan du er i det gravende hjørnet kan du lese protokollen frå Fylkestinget i Vestland 18.06.24, slik vist til I ...
@Terje SundsbøHo sa meir enn dette.
@Geir Ole Sætremyr«Me vil prioritera ferjeavløysing, seier Brosvik.» 
@Terje SundsbøNo må du belegge påstandene dine med sitat framfor å halusinere. 
@Geir Ole SætremyrLes siste setning i min forrige kommentar.Vestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse