Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
04 juli 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag 4. juli.

Oslo tingrett med dom i 25. juni-saken

Annonse
Annonse

Alle vitner har forklart seg i retten og torsdag 4. juli er Oslo tingrett klar til å avsi dommen i 25. juni-saken mot Zaniar Matapour. Matapour åpnet ild mot utestedene London Pub og Per på Hjørnet under Pride-markeringen i Oslo natt til 25. juni for to år siden. To personer ble drept av angrepet, ni ble truffet av skudd og over 20 fikk lettere skader.

Dronning Sonja fyller 87 år

Hennes majestet dronningen fyller 4. juli 87 år. Slottet har opplyst at feiringen i år blir privat. For øyeblikket er det ferie og ingen poster på det offisielle programmet for den ellers aktive dronningen.

Parlamentsvalg i Storbritannia

Valgdatoen 4. juli ble kunngjort av statsminister Rishi Sunak 22. mai. Man hadde ventet at valget skulle holdes enda senere i år. Dersom den nye meningsmålingen får rett, ligger De konservative med Sunak i spissen an til å gjøre et historisk dårlig valg.

Annonse
Annonse

Valgkampen i Venezuela starter

Startskuddet for den offisielle valgkampen i Venezuela går av 4. juli. Presidentvalget er 28. juli. For tiden er det Nicolás Maduro som sitter ved makten i den søramerikanske republikken. Valgkampen har allerede blitt rammet av pågripelser og forbud mot opposisjonskandidater. Kritikere mener at president Maduro hindrer det som skal være et fritt og rettferdig valg.

Tour de France

Tour de France fortsetter torsdag og da er det 6. etappe. Etappen er flat og er på 163,5 kilometer. Den går fra Mâcon til Dijon. Fredag er det duket for en individuell tempoetappe.

Wimbledon-turneringen

4. juli er det duket for årets tredje Grand Slam-turnering. Torsdag er altså turneringens fjerde dag. Det er andre runde for både kvinner og menn. Onsdagens spill ble preget av regnvær og nettet måtte tas ned og banen dekkes til.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøSidan du er i det gravende hjørnet kan du lese protokollen frå Fylkestinget i Vestland 18.06.24, slik vist til I ...
@Terje SundsbøHo sa meir enn dette.
@Geir Ole Sætremyr«Me vil prioritera ferjeavløysing, seier Brosvik.» 
@Terje SundsbøNo må du belegge påstandene dine med sitat framfor å halusinere. 
@Geir Ole SætremyrLes siste setning i min forrige kommentar.Vestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor ...
@Terje SundsbøKjerringsundet har in kostnad på 4,9 mrd 2021 kroner, med sin eigen finansieringsprofil og nedbetalingsprofil. Og vil vere fylkesveg med ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse