Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 juli 2024 09:11
Del på Facebook
KBK-spillerne jublet etter de gikk opp i 3-1-ledelse. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
KBK-spillerne jublet etter de gikk opp i 3-1-ledelse. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Det manglet ikke på syndebukker da Fredrikstad rotet det til og tapte 1-3 borte mot Kristiansund i Eliteserien mandag kveld.

Dermed tapte Fredrikstad også dyrebare poeng i medaljekampen. Østfoldingene ligger som nummer fem, tre poeng bak Viking og to poeng bak Molde på henholdsvis 4.- og 3.-plass. KBK tok på sin side et byks oppover den svært jevne tabellen og ligger nå på 7.-plass.

Annonse
Annonse

Morten Bjørlo sendte Fredrikstad i ledelsen etter ni minutter, før Ruben Alte utlignet med et prosjektil i krysset fem minutter senere. Bjørlo ble imidlertid også syndebukk da han ble sendt i dusjen før 20 minutter var spilt. På tampen av første omgang fullførte Oskar Sivertsen snuoperasjonen med en straffe, før Maï Traoré fastsatte resultatet med et selvmål i andre omgang.

– Man kan skylde på uflaks at sånt skjer, men vi er litt udyktige og kanskje litt urutinerte. Det ble en tung kveld der vi kunne fått med oss tre poeng, konkluderte Fredrikstad-spiller Simen Rafn til TV 2.

Begge lagene er nyopprykkede i Eliteserien denne sesongen og det er lite som tyder på at noen av de vil rykke rett ned igjen etter snart halvspilt sesong.

Det var Fredrikstad som kom best ut fra startblokkene da Christoffer Aasbak dro Sondre Sørløkk i bakken innenfor 16-meteren etter bare åtte minutter.

Dommer Marius Lien pekte på straffemerket, og Bjørlo kunne dermed gå fram til krittmerket og hamre inn sitt sjuende mål i Eliteserien denne sesongen.

– Ren og skjær klasse

Gjestene fikk imidlertid bare holde på ledelsen i fire minutter før Alte banket inn utligningen i krysset.

– Han utligner med en ordentlig perle! Ren og skjær klasse fra 24-åringen, utbrøt TV 2-kommentator Håkon Thon.

Alte lot seg også imponere over målet da han fikk sett det i reprise.

Annonse
Annonse

– Den er meget bra, så jeg er fornøyd med den, konkluderte han overfor TV 2 i pausen.

Og vondt ble til verre for FFK da Bjørlo satte inn en grisetakling på Sebastian Jarl og måtte bøte med det røde kortet før 20 minutter var spilt.

– Jeg følte ikke selv at jeg var så mye borti han, men så ser det stygt ut når du stopper opp bildene. Men det var overhodet ikke intensjonen å verken skade eller treffe han, sa Bjørlo.

Til tross for at dommer Lien virket sikker i sin sak da han viste det røde kortet, ble han bedt av VAR om å se situasjonen i reprise på skjermen. Det brukte han et par minutter på, før han konkluderte med den samme avgjørelsen.

Selvmål

På tampen av omgangen fikk Sivertsen fullføre snuoperasjonen og sende KBK i ledelsen fra straffemerket etter at Maxwell Woledzi meide Jesper Isaksen i bakken inne i feltet.

Et kvarter inn i andre omgang økte vertene ledelsen ytterligere da Traoré headet enn corner inn i eget mål.

Et voldsomt uvær herjet såpass med banen på Nordmøre stadion at det ikke kan spilles eliteseriekamper der i sommer. Derfor ble mandagens oppgjør spilt på Moldes bane.

KBKs hjemmekamper mot Sandefjord (21. juli), Lillestrøm (4. august) og Molde (18. august) må også flyttes til en annen stadion.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøGrunnideen for fergefri E39 har vel aldri vore å skaffe fergefri veg til æøyane på Romsfalskysten. Det er blitt ein ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrDu fortsetter med dine stadige avsporinger og unnamanøvre. Dette rokker jo ikke ved min påstand: Både Sunnmøre og Nordmøre ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøEg har aldri hevda at der ligg ei løyving på bordet. KS2 er bestilt av Finansdepartementet som naudsynt underlag for ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrJeg tror du blander hummer og kanari - Møreaksen/Kjerringsundet har ikke fått bevilget fergeavløsningsmidler. Dine avledningsmanøvrer er litt for åpenbare.Konklusjonen ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Anne Mari SandshamnDet samme gjelder fergen Dryna-Brattvåg, som for all framtid vil være fergesamband den veien. Og den fergen er langt dårligere ...
Anne Mari Sandshamn 17 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøOk, skjønner hva du mener.  det at Finnøy har blitt landfast er en naturlig del av moloen som knytter den ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse