Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Aage G. Sivertsen
Artikkel
09 august 2017 21:34
Del på Facebook
Liridon Kalludra puttet ballen i mål og sørget for seier 1–0 over Florø. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
Liridon Kalludra puttet ballen i mål og sørget for seier 1–0 over Florø. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KBK var det beste laget og vant fortjent 1-0 mot Florø på Gressbanen i kveld. Dermed er laget klar for kvartfinale i cupen. Sist byen hadde et lag i kvartfinalen var i 1978 da CFK sjokkerte Vålerenga og vant 2-1. Det skal legges til at CFK tapte kvartfinalen den gangen 0-5 mot Viking. Denne gangen vil, det uansett motstander, bli mye jevnere. 

Det var KBK som åpnet best, men Florø viste etter bare noen minutter hvorfor de er formlaget i Obosligaen. Med en kreativ midtbane og et par gode spisser, skapte de mer trøbbel enn hjertet hadde godt av for hjemmepublikum. 2700 tilskuere hadde funnet veien i sommerferien og stemningen var upåklagelig. Et par hundre tilskuere fra Florø gjorde også kampen litt spesiell.

Takk gud for at ikke Florø scoret på sine to enorme sjanser i 1.omgang. Når det er sagt: KBK hadde langt flere sjanser og like store sjanser utover i kampen. Baranov var småskadet og Joacim Bjerkås vikarierte i midtforsvaret. Det gjorde han meget bra. 

Liridon Kalludra var igjen på plass hos KBKs midtbane. Som jeg skrev i forkant av kampen, er det viktig at laget har minst én på midtbanen som kan drible av en spiller eller to, og som kan slå den viktige assisten. Denne gangen fikk Kalludra selv servert ballen på et fat av Mendy - og på spektakulært vis lobbet han den elegant over keeper. Dette skjedde da det var spilt 6 minutter av 2.omgang. En nydelig scoring og skal KBK vinne kamper, må man ha spektakulære ferdigheter. Derfor slenger jeg ut et forslag umiddelbart: La Magne Hoset få spille for KBK de to-tre månedene som er igjen. På en kamp som i dag - med så mye rom som det ble - ville Hoseth herjet som i en lekegrind. I dag ble Mido skadet. Mido hadde tendenser til stort spill i dag, men trenger nok noen kamper for å spille seg i form. Vi får håpe kneet holder. Litt forundret ble jeg over at han ikke ble byttet ut 10 minutter før han fikk seg en kakk. Han gikk å småjogget og var tydelig redusert.

Etter hvert som minuttene gikk, ble hjemmepublikum mer og mer nervøse for utligning. Menresultatet var nærmere 2-0 enn 1-1. Dessuten var det ingen Bendtner som kom inn de siste 5 minuttene denne gangen. Frykten var derfor litt overdrevet.

Vi har ingen spillerbørs i dag, men her kommer noen bertraktninger:

Kalludra spiller som en Barcelonaspiller på små flater. Målet var utsøkt. Han jobbet også bra defensivt. En nytelse å se på.

Pål Ulvestad fikk spille på hele registeret. Defensivt er han unik. Litt slik som CFKs Per Sjøtrø var i gamle dager, for dere som husker ham. Men i dag var Ulvestad også kreativ og god fremover på banen. Når han ikke ble presset valgte han de kloke løsningene-  og jeg har ikke sett Ulvestad bedre.

Keeper McDermott fortsetter å spille veldig gode kamper. Jeg har sagt det før og gjentar det. McDermott er KBKs viktigste og kanskje beste spiller. Med ham på laget er muligheten for en eventyrlig sesong ganske stor.

Men det som forsvarer at jeg kan skrive at eventyret fortsetter, det er :

stemningen på stadion og moralen i laget Det er det som preger KBK i år, jeg vil si mye mer enn noen gang tidligere. Fordi det er unikt at en hel stadion synger i kor. Det rare er at man kan oppleve å tape fotballkamper på Gressbanen og likevel gå sånn nogenlunde fornøyd hjem - fordi det er ikke bare resultatet som teller. Det er noe med at veien blir til mens man går. Nå er det flere enn meg som forstår hvor mye den 12.mann betyr i fotball. KBKs hjemmekamper er eksemplets makt. Min spådom er at denne trenden vil fortsette. Derfor vil KBKs eventyr fortsette. Tror jeg.

Nå kan jeg tenke meg Mjøndalen  hjemme, så Lillestrøm hjemme og da kan vi like gjerne ta cupfinalen på hjemmebane også. Mot Molde. Så vinner vi den. Og så blir det ny rettssak:-)

 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse