Annonse
Ada Hegerberg satte ny rekord med 15 mesterligamål i en sesong da Lyon vendte til 4-1-seier over Wolfsburg i finalen torsdag., Her er hun i duell med Joelle Wedemeyer. Foto: Efrem Lukatsky, AP / NTB scanpix
Ada Hegerberg satte ny rekord med 15 mesterligamål i en sesong da Lyon vendte til 4-1-seier over Wolfsburg i finalen torsdag., Her er hun i duell med Joelle Wedemeyer. Foto: Efrem Lukatsky, AP / NTB scanpix

Ada Hegerberg scoret sitt 15. mesterligamål for sesongen da Lyon vendte til 4-1-seier over Wolfsburg ved hjelp av en ellevill første ekstraomgang i finalen.

Hegerberg hadde gått målløs av banen i tre mesterligakamper siden hun i første kvartfinale tangerte Celia Sasics rekord på 14 mål i en sesong. 103 minutter ut i torsdagens kamp traff hun på halvspretten på et perfekt innlegg fra innbytter Shanice van de Sanden og plasserte seg alene på toppen av lista.

Det var Lyons tredje mål på fem minutter og punkterte kampen da Lyon vant mesterligaen for tredje år på rad.

– Det er helt, helt utrolig. Det er vanskelig å sette ord på det jeg har inni meg nå. Vi gir aldri opp. Vi lå under selv om vi fortjente å lede, men kom tilbake og fullførte med stil. Det er så stort. Jeg blir så inspirert til å fortsette, sa 22-åringen til Viasat.

Wolfsburg ble snytt for straffe i første omgang og Lyon for scoring etter pause, men ved full tid sto det 0-0 i tungvektsoppgjøret der det defensive var førsteprioritet for begge lag.

Så eksploderte kampen. Pernille Harder fikk et utkast fra keeper Almuth Schult, gikk solo fra egen halvdel og skjøt Wolfsburg i ledelse. Skuddet fra 25 meter sneiet en motspiller og spratt to ganger før det gikk inn.

Tre minutter senere, i det 96. minutt, mistet Alexandra Popp hodet og meide ned Lyon-innbytter Delphine Cascarino. Tyskeren hadde gult kort fra før, og det var ingen tvil om at hun måtte vises ut.

Herjet
Da hadde Lyon allerede reagert ved å bytte inn lynvingen Shanice van de Sanden for midtbaneankeret Saki Kumagai, og nederlenderen skulle bli helt avgjørende da kampen ble vendt.

Først var det imidlertid Ada Hegerberg som i det 98. minutt plukket opp en dårlig klarering og løftet fram til Amandine Henry. Hun dyttet ballen forbi en motspiller og knallet den i mål.

– 1-1 var veldig viktig. Det fikk oss på sporet, sa Hegerberg.

Ett minutt senere var Lyon i ledelse. Van de Sanden føk forbi en motspiller og la inn fra høyre. Inne foran mål var Eugénie Le Sommer et skritt foran Hegerberg og flikket ballen i mål.

Hegerberg trengte bare å vente fire minutter til på sitt etterlengtede rekordmål. Igjen stormet van de Sanden fram å kanten. Innlegget kom til en umarkert Hegerberg, som hadde løpt over halve banen etter å ha slått framspillet til van de Sanden. Dermed sto det 3-1.

– Jeg visste jeg ville få en mulighet, og da satt den. Vi viste karakter i dag, og de som kom inn gjorde en helsikes god jobb, sa Hegerberg til Viasat.

Fire minutter før slutt satte innbytter Camille Abily punktum, igjen med van de Sanden-assist.

Dommerfeil
I ordinær tid ble Hegerberg holdt i stramme tøyler og kom bare til en ordentlig sjanse. Det var da hun stupte fram og stussheadet ved nærmeste stolpe, uten å gi keeper store problemer.

Caroline Graham Hansen måtte ut med skade ved pause på en tung Wolfsburg-dag.

Annerledes kunne det blitt hvis Wolfsburg hadde fått straffe da Lyon-keeper Sarah Bouhaddi tidlig i kampen bommet helt med et utboksingsforsøk og traff hodet til Sara Björk Gunnarsdóttir brøkdelen av et sekund etter at islendingen nikket ballen.

Det var en stygg feil av dommer Jana Adamkova å la spillet gå videre.

Mållinjeteknologi er fortsatt omstridt, men var dypt savnet da Henry på et hjørnespark i det 69. minutt satte hodet på en nikk fra Le Sommer og sendte ballen over keeper Schult. På streken sto Noëlle Maritz, som på volley sparket ballen ut. TV-bildene tydet meget sterkt på at ballen hadde vært inne, men dommerne var ikke enige, og den riktige TV-vinkelen manglet akkurat som mållinjeteknologien.

Hadde Lyon fått målet, ville vi derimot trolig blitt snytt for det elleville dramaet i ekstraomgangene.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Relevant innhold

Annonse