Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
16 januar 2019 09:09
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

PST mener det er problematisk om kinesiske Huawei får bygge ut 5G-nett i Norge. Huawei etterlyser bevis for det de mener er grunnløse påstander.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener at selskaper fra land Norge ikke har sikkerhetspolitisk samarbeid med, bør begrenses fra å jobbe med ekomnett, skriver E24.

– Vi er bekymret for at det kan føre til at vi ikke har full kontroll på norske ekomnett som er kritisk infrastruktur, sier informasjonsdirektør Martin Bernsen i PST til E24.

Flere land, deriblant USA, New Zealand og Australia, har bannlyst Huawei fra sine mobilnett, i frykt for at det kinesiske selskapet er knyttet for tett opp mot den kinesiske staten og kinesiske etterretningsorganer.

Huawei-sjefen gikk tirsdag ut mot anklagene om at selskapet hans blir brukt til å spionere på folk på vegne av kinesiske myndigheter. Huawei Norge mener det blir feil å stenge ute en aktør fra det norske markedet på grunn av opprinnelsesland.

– Vi er bekymret for det vi mener er grunnløse og udokumenterte påstander, og vi etterspør stadig at bevis fremsettes. Vi har levert utstyr til det norske telenettet i mange år, og har alltid hatt et godt samarbeid. Vi ønsker å være transparente og åpne om alt vi gjør, sier sikkerhetssjef Tore Orderløkken i Huawei Norge.

I slutten av måneden møter regjeringen Telenor, Telia og Ice for å diskutere utbyggingen av 5G-nettet og hvilke leverandører som skal brukes. PST vil bidra som rådgivende part i diskusjonene.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse