Annonse
Annonse
Ap-leder Jonas Gahr Støre presiserer at olje- og gassindustrien må utvikles, ikke avvikles. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre presiserer at olje- og gassindustrien må utvikles, ikke avvikles. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

På helgas landsmøte i Arbeiderpartiet er framtidig oljeaktivitet Lofoten og Vesterålen et hovedspørsmål. Partileder Jonas Gahr Støre advarer mot varig vern.

Inntil videre er saken avgjort, i tråd med at regjeringserklæringen slår fast at oljevirksomhet i Lofoten Vesterålen og Senja ikke skal konsekvensutredes i gjeldende stortingsperiode. Men etter det er spørsmålet hva som blir Aps linje videre.

I et intervju med Aftenposten vil ikke partileder Jonas Gahr Støre gå inn for en klar linje.

– Jeg vil ikke forskuttere landsmøtets vedtak, men det er en stor grad av enighet i Ap om å ta hensyn til sårbare områder. Olje- og gassvirksomheten må bygge på kunnskap om sårbarhet og at vi går fram skritt for skritt. Dette er en industri som skal utvikles, ikke avvikles. Det blir et vedtak på landsmøtet som markerer den betydningen som energisektoren har i vår økonomi og for arbeidsplasser, sier han.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte