Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
29 april 2019 14:03
Del på Facebook
Foto: Helse Møre og Romsdal
Foto: Helse Møre og Romsdal
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret i Helse Møre og Romsdal har bedt administrerende direktør Espen Remme om å fratre øyeblikkelig. Grunnen er manglende økonomiske resultater.

Espen Remme har vært administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal siden 2015. Før det var han strategi- og utviklingssjef i tre år. Mandag konkluderte styret i helseforetaket med at Remme ikke har innfridd de økonomiske målene som er nødvendige.

– Helseforetaket har ikke levert på de økonomiske resultatkravene siden fusjonen i 2011, og Remme erkjenner at foretaket ikke har lyktes med nødvendig omstilling, skriver styret i en pressemelding.

Sterke konflikter

Det har stormet rundt Helse Møre og Romsdal siden opprettelsen. Først rundt plasseringen av det nye sykehuset Nordmøre og Romsdal som skal bygges på Hjelset i Molde. I slutten av mars vedtok et flertall i Helse Møre og Romsdal at fødetilbudet i fylket skal slås sammen og legges til Molde, noe som førte til heftige protester i Kristiansund.

I et berammet styremøte i helseforetaket 15. mai hadde Remme tenkt å foreslå å utsette gjennomføringen til et tidspunkt som er nærmere innflytting i det nye sykehuset.

I oppsigelsen av Remme mandag skriver styret at direktøren berømmes for sitt arbeid med å øke samarbeidet mellom sykehusene og forbedre tjenestene. De økonomiske resultatene helseforetaket behøver for å kunne investere i medisinsk utstyr, nybygg og i vedlikehold har uteblitt.

– Var forberedt

– Det gode arbeidet har imidlertid ikke gitt de økonomiske resultatene helseforetaket trenger, og styret mener derfor det er riktig å løse Remme fra arbeidsavtalen, seier styreleder Ingve Theodorsen.

– Jeg har vært forberedt på at styret måtte ta grep når den ønskede utviklingen ikke har kommet, sier Remme og legger til at han er stolt av de ansatte og samarbeidspartnere som står på for å levere helsetjenester til befolkningen.

Fram til ny direktør er på plass vil direktør for eierstyring Nils Kvernmo i Helse Midt-Norge, være konstituert i jobben som administrerende direktør.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse