Annonse
Annonse
Bunadsgeriljaens leder, Anja Solvik, hilser Bunadsgeriljaens avdeling fra Smøla, i den tidligere aksjonene hvor staute Smøla-damer rodde en fødende fra Ersnes på Smøla til Piren i Kristiansund. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Bunadsgeriljaens leder, Anja Solvik, hilser Bunadsgeriljaens avdeling fra Smøla, i den tidligere aksjonene hvor staute Smøla-damer rodde en fødende fra Ersnes på Smøla til Piren i Kristiansund. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

I den skrivende stund har Bunadsgeriljaens Facebookside 48 432 medlemmer og har økt sterkt de siste dagene. Det betyr etter all sannsynlighet at de når sitt mål om 50 000 medlemmer nesten en uke før tiden. Den tverrpolitiske bevegelsen har snart flere medlemmer enn Arbeiderpartiet, som er det politiske partiet med flest medlemmer i Norge.

I går kveld gikk det også en oppfordring til Facebooksiden «Vi som er for 3 akuttsykehus i Oppland - Reinsvoll, Gjøvik og Lillehammer» om å melde seg inn i Bunadsgeriljaen:

Oppfordring!
Gå inn på Bunadsgeriljaen på FB og meld dere inn, kvinner og menn, med eller uten bunad. Disse damene taler for oss alle, over hele landet. De jobber ikke bare for fødeavdelingene, selv om det er hovedfokus, men leder Anja Cecilie Solvik, som i dag snakket til SP´s stortingsgruppe (se video lenger ned på sida vår), frontet også motstand mot helseforetaksmodellen og bedriftsøkonomiske prinsipper. Del innlegget - så flere får mulighet. Medlemmene strømmer på, er på vei mot 
50 000. Heia Bunadsgeriljaen! Del - del - del!

I dag er Bunadsgeriljaens leder, Anja Cecilie Solvik, på Stortinget hvor hun blant annet har hatt møte med Mørebenken og skal senere i dag treffe Hadja Tajik. I en oppdatering på Facebook skriver Solvik:

Jeg mener at når helseforetakene fatter vedtak som får store konsekvenser for pasientene, må politikerne inn og overstyre. Nei sa Høyre på mørebenken i dag. JO! Sa jeg. Vi er 47 000 medlemmer og det står om liv. Men Kvernmo har jo sagt at de går for en utsettelse, sa FrP, dette ordner seg. Nei, vi i bunadsgeriljaen avdeling Nordmøre godtar bare en tidsbestemt utsettelse på fem år!

 I den samme facebookposten understreker Solvik også viktigheten av at opposisjonen står sammen og appellerer til regjeringspartiene FrP og Krf som egentlig er enige i opposjonsforslaget men allikevel stemmer i mot. Slik er systemet og det vil ta år å endre det. Med det sier Solvik at Bunadsgeriljaen er kommet for å bli og avslutter sin post fra dagens kamp på Stortinget med følgende oppfordring:

Jeg kjemper alene for det vi har kjært inne mellom løvene. Jeg trenger dere i ryggen, trenger at dere fortsatt dytter. Vær så snill fortsett å tro det kan gå. Og dytt enda hardere på!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte