Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
15 mai 2019 10:03
Del på Facebook
Illustrasjon: Eirik Audonson Skaar
Illustrasjon: Eirik Audonson Skaar
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elevene ved Averøy ungdomsskole har gjort en stor innsats for miljøet og har plukket et halvt tonn med plast fra fjæra. Plasten har blitt brukt til å bygge miljøskulpturen Plastkrabben. I tillegg har idrettslaget Havørn bidratt i prosjektet.

– Det har vært spennende å følge dette prosjektet, og nå gleder vi oss til å se det ferdige resultatet, sier ordfører i Averøy kommune Ingrid Ovidie Rangønes.

Det har vært fire hektiske uker med analyse av plastavfall og bygging av krabbe. Et stålskjell har blitt dekket med plast fra strendene i Averøy.

– Elevene har gjort en flott innsats, og jeg håper de kan ta med seg lærdommen fra prosjektet videre. Mange øyeblikk kan nok bli varige minner – for eksempel da en av elevene fant en tilsynelatende ny chipspose som hadde datostempling fra slutten av forrige århundre. Da blir det tydelig at plast aldri forsvinner, forteller prosjektleder Eirik Audunson Skaar.

Nå skal Plaskrabben stå ute i naturen det neste året som en påminnelse om de store mengdene med plast i havet. Den viktigste lærdommen i prosjektet er at plast aldri forsvinner helt.

– Her i Averøy lever vi både for og av naturen, og vi er avhengige av et rent hav. Derfor er jeg både stolt og glad for at ungdommen vår engasjerer seg i kampen for miljøet, sier ordfører Rangønes.

Plaskrabben er finansiert av Handelsens miljøfond, Hurtigruten Foundation og fondsmidler fra Sparebanken 1 SMN Trondheim.

Plastkrabben avdukes på Atlanterhavsveien ved Svevestien 20. mai klokken 18:00. Averøy kommune, ungdomsskolen, idrettslaget Havørn og Nasjonale turistveger ønsker alle velkommen. Eldhuset kafé vil ha åpent til klokken 20.00 denne kvelden.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 11 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse