fbpx
Annonse
Annonse
Illustrasjon: Eirik Audonson Skaar
Illustrasjon: Eirik Audonson Skaar

Elevene ved Averøy ungdomsskole har gjort en stor innsats for miljøet og har plukket et halvt tonn med plast fra fjæra. Plasten har blitt brukt til å bygge miljøskulpturen Plastkrabben. I tillegg har idrettslaget Havørn bidratt i prosjektet.

– Det har vært spennende å følge dette prosjektet, og nå gleder vi oss til å se det ferdige resultatet, sier ordfører i Averøy kommune Ingrid Ovidie Rangønes.

Det har vært fire hektiske uker med analyse av plastavfall og bygging av krabbe. Et stålskjell har blitt dekket med plast fra strendene i Averøy.

– Elevene har gjort en flott innsats, og jeg håper de kan ta med seg lærdommen fra prosjektet videre. Mange øyeblikk kan nok bli varige minner – for eksempel da en av elevene fant en tilsynelatende ny chipspose som hadde datostempling fra slutten av forrige århundre. Da blir det tydelig at plast aldri forsvinner, forteller prosjektleder Eirik Audunson Skaar.

Nå skal Plaskrabben stå ute i naturen det neste året som en påminnelse om de store mengdene med plast i havet. Den viktigste lærdommen i prosjektet er at plast aldri forsvinner helt.

– Her i Averøy lever vi både for og av naturen, og vi er avhengige av et rent hav. Derfor er jeg både stolt og glad for at ungdommen vår engasjerer seg i kampen for miljøet, sier ordfører Rangønes.

Plaskrabben er finansiert av Handelsens miljøfond, Hurtigruten Foundation og fondsmidler fra Sparebanken 1 SMN Trondheim.

Plastkrabben avdukes på Atlanterhavsveien ved Svevestien 20. mai klokken 18:00. Averøy kommune, ungdomsskolen, idrettslaget Havørn og Nasjonale turistveger ønsker alle velkommen. Eldhuset kafé vil ha åpent til klokken 20.00 denne kvelden.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte