Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
08 juli 2019 21:33
Del på Facebook
Når nordmenn spiser mindre is, selges det desto mer sjokolade. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Når nordmenn spiser mindre is, selges det desto mer sjokolade. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Været spiller en stor rolle når nordmenn fyller handlekurven. Lave sommertemperaturer har ført til mindre omsetning av iskrem, men desto mer sjokolade.

– Utviklingen for sjokoladesalg har vært flat hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor. Men i sommer har salget økt kraftig med rundt 30 prosent, sier kommunikasjonsdirektør Dag Olav Stokken i Orkla til NTB.

Tallet gjelder det totale sjokoladesalget i Norge.

– Generelt vet vi at været spiller inn på sjokoladeforbruket. Er det varmt, går salget ned, sier Stokken.

Også Norgesgruppen, som består av Kiwi, Meny, Spar og Joker, melder om økt sjokoladesalg.

– Iskremsalget har gått ned, men sjokoladesalget hadde en vekst på cirka 20 prosent i mai og juni, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen.

Normal iskremsommer

Norgesgruppens iskremsalg har falt nesten seks prosent fra samme periode i fjor.

– Nordmenn vet å kose seg. Så selv om været er dårlig og vi spiser mindre is, er summen av lastene noenlunde stabil, sier Kine Søyland i Norgesgruppen.

Også Coop Norge opplever en samtidig økning av sjokoladesalget og nedgang i iskremsalget sett opp mot fjorårets rekordvarme sommer. I juni var nedgangen på 4 prosent, men kommunikasjonssjef Lise Mette Kjellberg mener iskremsalget er i tråd med normale forventninger.

– Eller er det en ganske normal sommer når det gjelder salg av produkter, sier Kjellberg.

Ingen endring etter svinedokumentar

De foreløpige salgstallene tyder også på at grillværet har hatt større innvirkning på salget av norsk svin, enn dokumentaren som ble sendt på NRK 19. juni. Forholdene som ble avdekket hos flere norske gårder i Brennpunkt-dokumentaren, rystet politikerne og førte til flere politianmeldelser.

Det er imidlertid for tidlig å si om dokumentaren har hatt en innvirkning på sommerens salg, melder flere distributører og leverandører av norsk svin som NTB har vært i kontakt med.

– Vi klarer ikke å se noen endringer i salgstallene som kan tilskrives et endret forbruksmønster etter dokumentaren. De endringene som er, er små og kan forklares med kampanjer og tilbud og manglende grillvær, sier kommunikasjonssjef i Coop Norge, Lise Mette Kjellberg.

Heller ikke Nortura har merket en nedgang i salget, mens Rema 1000 oppgir at de har merket større oppmerksomhet rundt økologiske svineprodukter og god dyrevelferd.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøI ein uttale til mellom anna E39 Ålesund til Molde, eller omvendt, uttaler Transportforvaltning Midt i SVV (05.03.24) mellom anna, ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøEg har vist til forpliktende mål i klimapolitikken. Med gjeldande tiltak er vi langt frå å oppnå dette målet.Så har ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrDet kloden ikke tåler, er enormt kraftkrevende ferger. Når Møreaksen avløser 3 fergesamband, blir enorme mengder elektrisitet frigitt, langt mer ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøDet akkurat det eg sa, der må vere likhet mellom Loke og Tor. Også reduksjon av farta gjennom Tautratunellen frå ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrHurtige trafikkreduksjoner oppnås ved å redusere fartsgrensene i dag på allerede sterkt trafikkerte veier, slik som rundt Ålesund. Uten utviding ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøDette vil ramme alle, også der framskrivingane av trafikk er 50+. Naudsynt trafikkauke til å betale tilbake bompengefinansieringa. Sjøl om SVV ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse