Annonse
Annonse
«Black Watch» ved kai i Kristiansund 17. juni 2019. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
«Black Watch» ved kai i Kristiansund 17. juni 2019. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

Mandag 23. september står Kristiansund igjen på anløpslisten til cruiseskipet «Black Watch» fra Fred. Olsen Cruises. Skipet med en kapasitet på 800 passasjerer, skal være på plass ved Storkaia klokken 08.00, og bli liggende fram til klokken 18.00. Det er andre gangen i år at skipet besøker Kristiansund. 

Skipet har i hovedsak britiske passasjerer om bord når det anløper Kristiansund, som første havn etter at skipet forlot Liverpool fredag ettermiddag. Lofoten og Vesterålen er hovedmål for det 13 netter lange cruiset, og passasjerene får oppleve Svolvær, Sortland, Tromsø og Leknes før de returnerer via Shetlandsøyene til Liverpool.

Atlanterhavsveien, Grip og Sundbåten 

– Rundt en tredjedel av passasjerene har forhåndsbestilt utflukt. Det blir seks busser totalt som skal til Atlanterhavsveien, halvparten i kombinasjon med Kvernes stavkirke, mens den andre halvparten besøker Håholmen. En gruppe skal på byvandring og en på guidet havnesightseeing med vandring i gamlebyen på Innlandet, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund & Nordmøre Havn.

I tillegg kjører Gripruta en tur til ære for cruiseturistene som kommer etter at sommersesongen er over.

– Det er meldt bra vær og turen er bekreftet, det blir kjekt, sier Ole Tønder i Gripruta.

Les også: Vinden stoppet «Saga Sapphire»

Informasjon til turistene

For de som ikke deltar på arrangerte utflukter, så stiller Visit Nordvest og havnevesenet med hver sin ressurs som tilbyr to timer med turistinformasjon om bord skipet etter ankomst.

– Dette blir satt pris på av både passasjerer og mannskap. Selv om skipet har fått informasjon på forhånd om hva en kan se og oppleve under oppholdet, er det mange som vil at vi peker på et kart og forklarer hvor de ulike tingene befinner seg, sier produktsjef Synnøve Henden i Visit Nordvest.

Black Watch er 205 m lang og 28 613 bruttotonn. Det ble bygget i 1972, ombygget i 2009 og renovert i 2016. Skipet har i dag 423 lugarer og kapasitet til 804 gjester og et mannskap på 330 personer.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte