Annonse
Annonse
Skjermdump: Journalisten / PFU
Skjermdump: Journalisten / PFU

Tidens Krav felt i PFU etter Bjørnar Brattøy- og Kruse Larsen-saken.

Klagen fra Bjørnar Brattøy mot Tidens Krav, omhandlet en artikkel i Tidens Krav med tittelen «Kruse Larsen trekker seg fra KNN» og ingressen «Feilaktige påstander om Kruse Larsen, KNN og flere medlemsbedrifter gjør at Kruse Larsen trekker seg ut av avtalene de har med KNN». KNN er forkortelse for Kristiansund og Nordmøre Næringsforum.

I et møte i PFU (Pressens Faglige Utvalg), ble Tidens Krav felt på tre punkter i pressens egne etiske retningslinjer i Vær Varsom-plakaten. PFU kom frem til at Tidens Krav har brutt punktene 2.3, 3.2 og 4.14 i Vær Varsom-plakaten.

2.3 – Vis åpenhet om bakenforliggende forhold som kan være relevante for publikums oppfatning av det journalistiske innholdet.

3.2 – Vær kritisk i valg av kilder, og kontroller at opplysninger som gis er korrekte. Det er god presseskikk å tilstrebe bredde og relevans i valg av kilder. Vær spesielt aktsom ved behandling av informasjon fra anonyme kilder, informasjon fra kilder som tilbyr eksklusivitet, og informasjon som er gitt fra kilder mot betaling.

4.14 – De som utsettes for sterke beskyldninger skal så vidt mulig ha adgang til samtidig imøtegåelse av faktiske opplysninger. Debatt, kritikk og nyhetsformidling må ikke hindres ved at parter ikke er villig til å uttale seg eller medvirke til debatt.

Under finner du et opptak av PFUs behandling av saken Bjørnar Brattøy mot Tidens Krav. Vi anbefaler at du ser og hører behandlingen, da det kommer frem til dels oppsiktsvekkende utsagn og uttalelser i saken.

Kopi av stream fra dagens direktesendte PFU-møte via Journalisten.no

Gjengitt med tillatelse fra Journalisten.no

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte