Annonse
Annonse
Venstre-leder Trine Skei Grande likte ikke at Frp ba om skriftlig votering da Abid Raja skulle gjenvelges som visepresident i Stortinget. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Venstre-leder Trine Skei Grande likte ikke at Frp ba om skriftlig votering da Abid Raja skulle gjenvelges som visepresident i Stortinget. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun har gitt klar beskjed til sentralt hold i Frp om at tirsdagens votering over Abid Raja ikke var akseptabel.

Tirsdag krevde Frp skriftlig votering da Abid Raja (V) skulle velges til visepresident i Stortinget.

– Det satte jeg ikke pris på. Dette har vi en avtale på. Sånne markeringer liker jeg ikke, sier Grande til Dagbladet.

Avtalen hun sikter til, går blant ut på at man skal akseptere hverandres kandidater til presidentskapet. Grande sier hun har tatt saken videre og gitt klar beskjed «til dem som skal ha den» om at hun ikke likte det som skjedde tirsdag.

Ifølge avisen var Frp-leder Siv Jensen til stede på møtet mandag der beslutningen om å kreve skriftlig votering før Raja kunne konstitueres som visepresident ble tatt, men skal ikke ha deltatt i diskusjonen. Hun var ifølge Dagbladet innforstått med hva som skulle skje dagen etter, men varslet ikke Grande eller noen andre i Venstre om det.

Abid Raja ble tirsdag gjenvalgt, men fikk 31 blanke stemmer. Frps Per-Willy Amundsen sa at dette var å regne som en advarsel fra partiet.

Raja har gått til angrep på Frps retorikk om båtflyktninger og bruk av ordet «snikislamisering» og mener at partiet driver med «brun» retorikk og propaganda. Det førte til at Amundsen før helgen foreslo å kaste ham som Stortingets visepresident. Det ble ikke tilfelle, men partiet besluttet altså å be om skriftlig votering.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte