Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
23 oktober 2019 21:55
Del på Facebook
Kulturminister og Venstre-leder Trine Skei Grande henviser alle spørsmål om Venstres partiledelse til valgkomiteen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Kulturminister og Venstre-leder Trine Skei Grande henviser alle spørsmål om Venstres partiledelse til valgkomiteen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Venstre-leder Trine Skei Grande henviser alle spørsmål om hvem som skal lede partiet, til valgkomiteen. Hun ber partifeller diskutere saken internt.

På spørsmål om at valgkomiteens leder Per A. Thorbjørnsen flere ganger har trukket fram at komiteen må diskutere fornyelse av Venstre-ledelsen, svarer Grande at han må få gjøre jobben sin.

Hvor lyst hun har til å fortsette som Venstre-leder, vil hun også diskutere med valgkomiteen.

– Hvor heldig er det at denne prosessen kommer til å rulle i fire måneder?

– Det er valgkomiteens jobb å ordne opp, sier Grande.

Bakteppet for diskusjonen er Venstres skuffende valgresultat på 3,9 prosent i høst, svake meningsmålinger og frustrasjon med regjeringssamarbeidet med Frp.

Vil snakke om politikk

Fristen for å komme med innspill til valgkomiteen gikk ut sist søndag. Komiteen har frist til 6. mars med å komme med sin innstilling. Partiledelse velges på Venstres landsmøte 19.–20. april neste år.

– Skulle du ønsket at flere kom ut og støttet deg aktivt?

– Jeg synes det er veldig bra hvis flere begynner å snakke med valgkomiteen enn med mediene, sier Grande til NTB.

Hun erkjenner at saken kan ta oppmerksomheten vekk fra politikken.

– Jeg skulle gjerne diskutert mer politikk med dere – og det som skjedde i spørretimen – i stedet for å diskutere dette. Det er jeg helt enig i, sa Grande, som onsdag deltok i Stortingets muntlige spørretime.

– Hva tenker du om at mange fylkeslag vil ha fornyelse?

– Det får valgkomiteen jobbe med.

Krever fornyelse

Den offentlige diskusjonen om lederposisjonene skaper nå frustrasjon internt i Venstre, hvor flere frykter at støy og intern krangel nok en gang skal overskygge politikken og partiets gjennomslag i regjeringen.

– Når det blir såpass mye støy, blir det vanskeligere å få fram partiets viktigste budskap, nemlig politikken, sa fylkesleder Torgeir Anda i Trøndelag til NTB tirsdag.

De siste dagene har presset økt mot Venstre-ledelsen. NTBs oversikt viser at en rekke fylkeslag tar til orde for fornyelse. Men listen over kandidater er sprikende, og mange vegrer seg for å si noe offentlig.

Aller tydeligst har Bergen Venstre, Venstrekvinnelaget og Unge Venstre vært. De vil alle ha statssekretær Sveinung Rotevatn som ny partileder, og stortingsrepresentant Guri Melby som nestleder. Begge sitter i dag i Venstres sentralstyre.

Fått støtte

Nestleder Terje Breivik er blant dem som har uttrykt støtte til Grande, som allerede på valgkvelden varslet at hun vil gå for gjenvalg.

– Ja, jeg er en av dem hun viser til, bekreftet Breivik på Aftenpostens direkte spørsmål 14. september om han var blant dem som støtter Grande.

Også stortingsrepresentant Abid Raja, som er foreslått som ny partileder, uttrykte få dager etter støtte til Grande:

– Jeg har sagt til henne med all tydelighet at dersom du ønsker å fortsette, skal jeg støtte det fullt ut, jeg skal stille meg bak deg, sa han.

Venstre samles til landskonferanse på Fornebu til helgen. Fredag møtes valgkomiteen for første gang etter at fristen for å nominere kandidater gikk ut. Thorbjørnsen vil være tilgjengelig for pressen etter valgkomiteens møte, som starter klokken 17.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse