Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
24 oktober 2019 06:37
Del på Facebook
Cappelen Damm trekker Durek Verrets bok, som etter planen skulle utgis i slutten av oktober. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Cappelen Damm trekker Durek Verrets bok, som etter planen skulle utgis i slutten av oktober. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cappelen Damm stopper boka til den selverklærte sjamanen Durek Verrett. Boka skulle etter planen utgis på norsk i slutten av måneden.

– Vi leste ikke boken nøye nok da vi antok den. Det har vi gjort nå. Vi har bestemt at den ikke kan utgis, sier forlagssjef Knut Ola Ulvestad i Cappelen Damm til NTB.

Han understreker at boka stoppes på grunn av etiske vurderinger. Cappelen Damm ble oppmerksom på problematiske passasjer i boka først etter mediestormen som oppsto da den ble utgitt i USA.

– Det var passasjer i den amerikanske versjonen som vi ikke trodde var med i den norske utgaven. Det viste seg imidlertid at bøkene var identiske, sier Ulvestad.

Stanses i Sverige

Det er spesielt avsnittene som handler om årsaker og behandlingsformer for kreft, som er problematiske, ifølge forlagssjef Ulvestad.

Onsdag kveld avgjorde også Nona forlag i Sverige at de stanser den svenske utgivelsen av boka, melder NRK.

– Vi undersøker saken fra vårt ståsted og har en dialog med det norske forlaget, men foreløpig har også vi stanset utgivelsen, sier pressekontakt Jiwar Roshan i Nona forlag til nettstedet Svensk Bokhandel.

Hevder kreft er selvpåført

Verrett skriver i boka at kreft er «selvpåført» og et resultatet at vi ikke lenger ønsker å leve. Han mener også at det kan skyldes problemer på jobben eller i ekteskapet, skriver Dagbladet.

– Dette er tekstblokker som kan være sårende for mennesker som har familie og venner med sykdommen, sier forslagssjefen.

Durek Verrett skriver videre at tilfeldig sex tiltrekker seg underjordiske ånder. Over det irske nettstedet Xposé sier han at kvinner får «avtrykk» på innsiden av vagina, dersom de har for mange sexpartnere. Han sier at dette må renses ut og at han tilbyr øvelser for dette.

– Glapp for oss

Boken skulle ha undertittel «Sjamanske metoder for å gjenvinne din personlige kraft, skape indre forvandling og gjøre verden lysere», ifølge VG.

Cappelen Damm mente i utgangspunktet at boka ville være interessant for et norsk publikum på grunn av Durek Verrett sin relasjon til prinsessen, og hans inntog i den norske offentligheten.

– Vi tenkte folk ville være interessert i hans tanker, livssyn og behandlingsmåter. Men så var det deler som glapp for oss. Vi har gjort en redaksjonell feilvurdering. Det tar vi konsekvensene av i tolvte time, sier Ulvestad.

Prosessen med å droppe boka begynte forrige onsdag, under bokmessen i Frankfurt.

Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise erklærte at de var et par i mai, like før de startet foredragsturneen «The Princess and the Shaman». Märtha Louise fikk mye kritikk i forbindelse med turneen, som førte til at hun sluttet å bruke prinsessetittelen kommersielt.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse