fbpx
Annonse
Annonse
Ole Laurits Haugen, ordfører på Hitra. Foto: Hitra kommune
Ole Laurits Haugen, ordfører på Hitra. Foto: Hitra kommune

Forrige uke møttes ordførere og næringsavdelinger fra Aure, Smøla og Hitra på Sandstad, hvor blant annet Hitra-ordfører Ole Laurits Haugen var vertskap.

Mange felles saker ble drøftet og kommunene ble enige om å fortsette å treffes jevnlig fremover. Nærings- og kultursamarbeid samt felles innsats for bedre kommunikasjoner var bakgrunnen for møtet, i følge ordfører Haugen.

Det er allerede bestemt at neste samling for kommunene blir i februar og denne gangen på Tjeldbergodden i Aure, med målsetning om å skape enda sterkere relasjoner og samarbeid.

På spørsmål fra KSU.NO til Hitra-ordføreren om hva han tror om den økte interessen fra Nordmøre, i forhold til vedtak fra både Smøla og Aure om utredning av regionsflytting til Trøndelag, svarer han:

Når det gjelder nordmørskommunenes fylkestilhørighet, så er det selvsagt et spørsmål som de selv først og fremst må avklare.

Min egen personlige mening om det har vel lenge vært kjent. Og den meningen er først og fremst tuftet på behovet for å utvikle en mindre sårbar og mer attraktiv og funksjonell bo- og arbeidsregion i det geografiske grenselandet som vi har vårt skjebnefellesskap.

Samtidig er det slik at «vi e såmma folket...»

Mer om Ole Laurits Haugen

  • Født 24. juni 1954
  • Ap-politiker
  • Ordfører i Hitra kommune.
  • Bakgrunn som blant annet fiskeoppdretter.
  • Tok gjenvalg i 2019 og ble ordfører på Hitra også i denne perioden

Ole Laurits Haugen gjorde seg spesielt bemerket for nordmøringene etter et innlegg på et folkemøte vedrørende regionstilhørighet på Thon Hotel Kristiansund i januar 2016. Her forteller han hvilke muligheter vi har og hvilken hemsko han mener fylkesgrensen mellom oss er og har vært. Dette innlegget er fremdeles tilgjengelig hos TK på denne linken. Anbefales.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte