Annonse
Annonse

bunadsgeriljaen 290120 rune kristiansenAnja Solvik og Bunadsgeriljaen markerte foran Kristiansund sykehus i anledning Helse MRs styremøte i Kristiansund i dag. Foto: Rune Kristiansen

I anledning Helse Møre og Romsdal sitt styremøte ved Kristiansund sykehus i dag, avholdt Bunadsgeriljaen en markering og hadde også sendt inn en rekke innspill forut for møtet. 

Flere titalls bunadskledde geriljamedlemmer hadde møtt opp til markeringen, og leder Anja Solvik samt noen medlemmer av Bunadsgeriljaen, deltok også på møtet. 

Bunadsgeriljaen er tydelig på at dersom fødevedtaket opphører, vil det bli lettere å rekruttere.

Bunadsgeriljaen var lutter øre når klinikksjef Elisabeth Siebke orienterte om at situasjonen ved fødeavdelingene nå er stabile og vil holde åpent fremover.

Siebke la også vekt på at utstrakt bruk av vikarer er forbundet med risiko.  Bunadsgeriljaen har på et nylig dialogmøte, orientert om at de vil bidra til rekrutteringen.

Det Siebke ikke orienterte om var at det denne uken startet en ny jordmor i 100% stilling. HMR fortsetter imidlertid å søke etter gynekolog og jordmødre.

– I ett av av våre innspill stiller vi også spørsmål til hva føde og barn skal inneholde på SNR. Slik vi ser det så blir fødetilbudet der ikke et forbedret tilbud, da selekteringen vil være som i dag, og flere barn må mulig videresendes til Ålesund. Det var for kort tid mellom dialogmøte og få innspillene klare, men de finpusses og sendes i god tid før neste styremøte, sier Anja Solvik, leder av Bunadsgeriljaen. 

Bunadsgeriljaens innspill

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte