Annonse
Annonse

I denne fredagens «tanker og ideer som er verdt å spre»  - som er slagordet til TED: «Ideas worth spreading»,  foreslår vi at du vier din tid til Eilif Shafak, som i 20 minutter vil fortelle om den revolusjonerende kraften i et mangfoldig tankesett. 

Elif Shafak

Hennes far var filosof og moren diplomat. Da foreldrene ble skilt ble hun boende hos moren og bestemoren. Som tenåring bodde hun i Madrid og Amman før familien reiste tilbake til Tyrkia. Shafak, som har doktorgrad i statsvitenskap, har også bodd i Boston, Michigan, Arizona, Istanbul og London.[trenger referanse]

I dag er hun journalist for avisen Haberturk, en av de største avisene i Tyrkia. Hun har også skrevet for flere store aviser som The New York Times, Washington Times, The Wall Street Journal, The Economist og The Guardian. I tillegg er hun en mye benyttet foreleser.

Hun bor med sin mann og deres to barn i både Istanbul og London. 24. mai 2017 deltok hun på Oslo Freedom Forum med foredraget «Turkey and the Loss of Democracy».

Shafak har fram til 2012 gitt ut tolv bøker, hvorav åtte er romaner. Hun er en politisk forfatter og er oversatt til mer enn 30 språk, blant annet norsk. Bøkene hennes handler om kvinner, minoriteter, innvandrere, subkulturer og ungdom. Hennes arbeid bygger på ulike kulturer og litterære tradisjoner, samt historie, filosofi, sufisme og kulturpolitikk.

Hennes roman Bastarden fra Istanbul var den bestselgende boken i Tyrkia i 2006. Romanen, som forteller historien om en armensk og en tyrkisk familie gjennom øynene til kvinner, resulterte i et søksmål mot Shafak for å «fornærme det tyrkiske», men anklagene ble senere avvist. For hennes forfatterskap har hun mottatt Melvana-prisen, The Turkish Novel Award og blitt tildelt ærestittelen Chevalier of the Order of Arts and Letters.[trenger referanse]

Med unntak av noen av de første bøkene, som er skrevet på tyrkisk, skriver hun på engelsk.

Info om TED

TED (engelsk forkortelse for Technology, Entertainment, Design) er en årlig, amerikansk konferanse som opprinnelig begynte i 1984. Konferansen har som mål å spre ideer ved hjelp av foredrag og opptredener innenfor blant annet forskning, kunst, teknologi, utdanning, design, politikk, økonomi, kultur, forretningsvirksomhet og underholdning.

Konferansen tiltrekker seg verdensledende personligheter innenfor mange ulike temaer, og har opp igjennom huset foredrag av blant annet Bill Clinton, James D. Watson, Richard Dawkins, Jimmy Wales, Stephen Hawking, Al Gore, Bill Gates, Frank Gehry, Sergey Brin og Larry Page.

Deltakelse er kun for inviterte og kostet i 2009 USD $6 000.

Kilde: Wikipedia

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte