fbpx
Annonse
Annonse
Kiwi kutter prisen på en rekke varer. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Kiwi kutter prisen på en rekke varer. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Dagligvarekjeden Kiwi offentliggjør at de kutter prisene på en rekke varer under koronakrisen. – Vi ville aldri brukt krisen til å fremme oss selv, sier Coop.

– Vi mener at det er umoralsk ikke å bidra til lavere priser når det er så mange permitterte og folk uten jobb. Vår oppgave er å skaffe billigere varer, sier Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy i et intervju med Dagens Næringsliv.

Ifølge ham kutter Kiwi nå prisene på 200 varer med 20 prosent de neste åtte ukene. Kuttet er beregnet til å koste 200 millioner kroner og kommer etter at Kiwi de siste ukene har hatt en vekst på 15 prosent.

Coop: – Det er på grensen

Konkurrenten Coop reagerer og mener det er umoralsk når man venter til etter «den største handleperioden i året» med å starte priskrig, med henvisning til at det ikke ble noe av den årlige priskrigen på påskevarer.

– Vi ville aldri brukt krisen til å fremme oss selv. At Kiwi kommuniserer priskampanjen på denne måten, reagerer vi på. Det er på grensen og kanskje over, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop til avisen.

Dagligvarekjedene overvåker hverandres priser kontinuerlig.

Coop opplyser til NTB at de fredag satte ned prisene på de samme 200 varene som Kiwi, i tillegg til 25 andre varer.

Rema-sjef Trond Bentestuen sier til Dagens Næringsliv at man vil finne de samme prisene i deres butikker som det er reklamert for hos konkurrentene.

Vekst for dagligvarekjedene

Dagligvarebransjen som helhet opplevde en verdivekst på 7,2 prosent i første kvartal i år, ifølge tall analysebyrået Nielsen presenterte tidligere denne uken.

Det kommer hovedsakelig av at nordmenn er mer hjemme under koronautbruddet.

Kiwi er eid av Norgesgruppen, som er landets største dagligvareaktør. I fjor viste Konkurransetilsynets kartlegging av innkjøpsbetingelsene til dagligvarekjedene at Norgesgruppen gjennomgående får bedre betingelser enn konkurrentene Coop og Rema.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte