Annonse
Annonse
Statsminister Erna Solberg under møtet i regjeringens kontaktutvalg med partene i arbeidslivet mandag. Etterpå kommenterte hun saken rundt den påtroppende sjefen for oljefondet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg under møtet i regjeringens kontaktutvalg med partene i arbeidslivet mandag. Etterpå kommenterte hun saken rundt den påtroppende sjefen for oljefondet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Statsministeren mener en større del av Torbjørn Røe Isaksens regning for reisen til Nicolai Tangens seminar burde ha vært betalt av departementet.

Statsminister Erna Solberg (H) kommenterte saken i forbindelse med en pressekonferanse mandag.

Isaksen (H) deltok mens han var næringsminister på seminaret som den påtroppende oljefond-sjefen Nicolai Tangen holdt i USA i november.

Matregninger

– Det som burde ha vært gjort – og som nå skal gjøres – er at matregningene, ikke bare hotellregningene og reisen, skal dekkes av departementet og ikke av Tangen, sier Solberg på spørsmål fra TV 2.

Solberg understreker at vurderingen av Isaksens deltakelse på seminaret har vært behandlet på ordinær måte i Nærings- og fiskeridepartementet. Invitasjonen ville ha vært synlig for enhver som hadde bedt om innsyn, understreker hun.

– Det har ikke vært gjort forsøk på noe hemmelighold rundt disse spørsmålene, sier Solberg til NTB.

Vil ikke kommentere ansettelsen

Isaksen deltok på seminaret i forbindelse med et annet oppdrag i USA.

– Han hadde nok ikke reist til USA bare for å delta på dette, men da han likevel var i USA på andre oppdrag, var det ikke unaturlig også å kunne delta. Så kan det godt tenkes at når man ser selve listen over dem som var der, så kunne det ha vært en annen vurdering, sier Solberg.

Representantskapet i Norges Bank skal tirsdag møtes for å diskutere ansettelsen av Nicolai Tangen som oljefond-sjef. Solberg ønsker ikke å kommentere saken før behandlingen.

– Jeg vil ikke gjøre meg til synser når vi har en rolledeling, sier hun på spørsmål fra NRK.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte