Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
21 april 2020 10:33
Studentene Hugo Mateo og Ingrid Johanne Riisnes foran det som skal bli studenthuset. Foto: Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKSU)
Studentene Hugo Mateo og Ingrid Johanne Riisnes foran det som skal bli studenthuset. Foto: Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKSU)
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lokasjonen er avgjort og arbeidet er i gang – til høsten står et nytt studenthus klart i Kristiansund sentrum. Kun et steinkast fra fremtidige Campus Kristiansund.

– Studenthuset er et stort steg i riktig retning for studentbyen Kristiansund, sier Jøran Gården, daglig leder på Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKSU).

Studentvelferd er nøkkelen

Det er Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKSU) som er initiativtaker bak prosjektet. – Dette er en milepæl for oss på Høgskolesenteret. Vi jobber daglig for en attraktiv studentby, et viktig ledd i det er studentvelferd og trivsel, sier Gården.

Studenthuset får adressen Vågeveien 10 og fra vinduet vil studentene kunne se rett over på Campus-tomten.

– Det er veldig positivt at studenthuset skal ligge i sentrum. Her er det mye å finne på og de fleste bor i området, sier student Ingrid Johanne Riisnes.

Et samlingssted

Studenthuset skal fungere som et samlingssted for studentene ved Høgskolesenteret i Kristiansund. Det skal ikke drives som en pub eller kafeteria, men som en møteplass for sosial aktivitet og studentarrangementer. Fram til Campus Kristiansund står ferdig vil lokalet også bli brukt for å avlaste aktivitet på HiKSU ved behov.

– Dette er første steg på veien til å få studentene til sentrum. Vi er fornøyde med lokasjonen og tror studenthusets plassering vil være med og bidra til et mer levende sentrum, sier Gården.

– Det blir fint å ha et felles sted hvor vi kan samles til både faglig og sosialt påfyll, på tvers av utdanningsinstitusjon og studieretning, sier student Hugo Mateo.

Det er satt ned en prosjektgruppe med representanter fra Høgskolesenteret i Kristiansund, Samskipnaden, Høgskolen i Molde og studentene. Sammen skal de kartlegge driftsmodell for studenthuset.

– Endelig kan vi si at vi er i gang med renoveringen av lokalet. Nå håper vi bare at hverdagen snart normaliserer seg, slik at vi kan invitere både nåværende og nye studenter inn i nytt studenthus til høsten, avslutter Gården.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 2 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte