Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
21 april 2020 10:33
Del på Facebook
Studentene Hugo Mateo og Ingrid Johanne Riisnes foran det som skal bli studenthuset. Foto: Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKSU)
Studentene Hugo Mateo og Ingrid Johanne Riisnes foran det som skal bli studenthuset. Foto: Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKSU)
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lokasjonen er avgjort og arbeidet er i gang – til høsten står et nytt studenthus klart i Kristiansund sentrum. Kun et steinkast fra fremtidige Campus Kristiansund.

– Studenthuset er et stort steg i riktig retning for studentbyen Kristiansund, sier Jøran Gården, daglig leder på Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKSU).

Studentvelferd er nøkkelen

Det er Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKSU) som er initiativtaker bak prosjektet. – Dette er en milepæl for oss på Høgskolesenteret. Vi jobber daglig for en attraktiv studentby, et viktig ledd i det er studentvelferd og trivsel, sier Gården.

Studenthuset får adressen Vågeveien 10 og fra vinduet vil studentene kunne se rett over på Campus-tomten.

– Det er veldig positivt at studenthuset skal ligge i sentrum. Her er det mye å finne på og de fleste bor i området, sier student Ingrid Johanne Riisnes.

Et samlingssted

Studenthuset skal fungere som et samlingssted for studentene ved Høgskolesenteret i Kristiansund. Det skal ikke drives som en pub eller kafeteria, men som en møteplass for sosial aktivitet og studentarrangementer. Fram til Campus Kristiansund står ferdig vil lokalet også bli brukt for å avlaste aktivitet på HiKSU ved behov.

– Dette er første steg på veien til å få studentene til sentrum. Vi er fornøyde med lokasjonen og tror studenthusets plassering vil være med og bidra til et mer levende sentrum, sier Gården.

– Det blir fint å ha et felles sted hvor vi kan samles til både faglig og sosialt påfyll, på tvers av utdanningsinstitusjon og studieretning, sier student Hugo Mateo.

Det er satt ned en prosjektgruppe med representanter fra Høgskolesenteret i Kristiansund, Samskipnaden, Høgskolen i Molde og studentene. Sammen skal de kartlegge driftsmodell for studenthuset.

– Endelig kan vi si at vi er i gang med renoveringen av lokalet. Nå håper vi bare at hverdagen snart normaliserer seg, slik at vi kan invitere både nåværende og nye studenter inn i nytt studenthus til høsten, avslutter Gården.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse