Annonse
Annonse
Rødt Kristiansund
Rødt Kristiansund

Av Rødt Kristiansund

12. mai skal Stortinget stemme over et forslag som fremmes av Sp, FrP og SV som lyder «Stortinget ber regjeringen stanse nedleggelsen av fødeavdelingen i Kristiansund og sikre at fullverdig fødeavdeling i Kristiansund blir en del av den fremtidige sykehusstrukturen i Møre og Romsdal».

La det være hevet over enhver tvil at Rødt, både lokalt og sentralt, ønsker opprettholdelse av et fullverdig sykehus i Kristiansund i tillegg til et fullverdig sykehus i Molde. Koronakrisen har kanskje for alvor vist oss behovet for nettopp dette. Kampen for bevaring av lokalsykehusene i Norge kjempes fortsatt på mange fronter, og den fortsetter.

Underveis vil det komme andre viktige saker innenfor samme område som også må opp i dagen, diskuteres, kjempes for politisk og voteres over i stortinget. Nå står vi, nok en gang, i en slik sak. Den er ikke ny for oss på Nordmøre, men den er ikke dermed sagt mindre viktig. Fødeavdelinga i Kristiansund er en livsnerve for en hel region, og Rødt skal stå sammen med alle som kjemper for bevaring av fødeavdelinga i Kristiansund. Vi skal brette opp ermene og stille oss side ved side med modige lokalpolitikere, Bunadsgerilja og lokalbefolkninga som nekter å akseptere en redusert sikkerhet for fødende på Nordmøre.

At Rødt kommer til å stemme for forslaget som fremmes i Stortinget 12. mai skal også være hevet over enhver tvil. Vi kommer til å fortsette kampen for bevaring av fullverdig sykehus, men den står ikke i noe slags motsetningsforhold til kampen for bevaring av fødetilbudet. Slik forslaget fra Sp, Frp og Sv foreligger vil det ikke være noe som tilsier at vi aksepterer SNR ved å stemme for opprettholdelse av fødeavdelingen i Kristiansund.

Rødt står fortsatt støtt i kampen for opprettholdelse av fullverdig lokalsykehus i Kristiansund, og vi står like støtt i kampen for bevaring av en fødeavdeling i Kristiansund, uavhengig av hvordan sykehusstrukturen blir i Møre og Romsdal.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte