Annonse
Annonse
Rødt Kristiansund
Artikkel
04 mai 2020 12:37
Rødt Kristiansund
Rødt Kristiansund
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Rødt Kristiansund

12. mai skal Stortinget stemme over et forslag som fremmes av Sp, FrP og SV som lyder «Stortinget ber regjeringen stanse nedleggelsen av fødeavdelingen i Kristiansund og sikre at fullverdig fødeavdeling i Kristiansund blir en del av den fremtidige sykehusstrukturen i Møre og Romsdal».

La det være hevet over enhver tvil at Rødt, både lokalt og sentralt, ønsker opprettholdelse av et fullverdig sykehus i Kristiansund i tillegg til et fullverdig sykehus i Molde. Koronakrisen har kanskje for alvor vist oss behovet for nettopp dette. Kampen for bevaring av lokalsykehusene i Norge kjempes fortsatt på mange fronter, og den fortsetter.

Underveis vil det komme andre viktige saker innenfor samme område som også må opp i dagen, diskuteres, kjempes for politisk og voteres over i stortinget. Nå står vi, nok en gang, i en slik sak. Den er ikke ny for oss på Nordmøre, men den er ikke dermed sagt mindre viktig. Fødeavdelinga i Kristiansund er en livsnerve for en hel region, og Rødt skal stå sammen med alle som kjemper for bevaring av fødeavdelinga i Kristiansund. Vi skal brette opp ermene og stille oss side ved side med modige lokalpolitikere, Bunadsgerilja og lokalbefolkninga som nekter å akseptere en redusert sikkerhet for fødende på Nordmøre.

At Rødt kommer til å stemme for forslaget som fremmes i Stortinget 12. mai skal også være hevet over enhver tvil. Vi kommer til å fortsette kampen for bevaring av fullverdig sykehus, men den står ikke i noe slags motsetningsforhold til kampen for bevaring av fødetilbudet. Slik forslaget fra Sp, Frp og Sv foreligger vil det ikke være noe som tilsier at vi aksepterer SNR ved å stemme for opprettholdelse av fødeavdelingen i Kristiansund.

Rødt står fortsatt støtt i kampen for opprettholdelse av fullverdig lokalsykehus i Kristiansund, og vi står like støtt i kampen for bevaring av en fødeavdeling i Kristiansund, uavhengig av hvordan sykehusstrukturen blir i Møre og Romsdal.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 12 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte