Annonse
Annonse
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) minnet om hvor lang en meter er på onsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) minnet om hvor lang en meter er på onsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) kom onsdag med en innstendig bønn til nordmenn om å holde avstand for å begrense spredning av koronavirus.

På en pressekonferanse hadde han med seg en tommestokk for å minne om hvor lang en meter faktisk er.

– Én av fire innrømmer at de har blitt mindre oppmerksomme. Jeg har også hatt dette på følelsen i det siste, at meteren er blitt kortere, sa Høie.

Han løftet fram at meteren ofte kan bli en halvmeter på de fine strendene, de hyggelige uteserveringene og når promillen blir høy.

– Vi har ingen behandling, vi har ingen vaksine, men vi har denne. Vi har meteren, sa han.

Siden 30. april har anmodningen fra Folkehelseinstituttet (FHI) vært å holde én meters avstand for å unngå smittespredning.

– Det er denne meteren som holder samfunnet vårt fortsatt åpent, sa Høie.

Virusutbruddet er nå under kontroll i Norge, og en rekke institusjoner er gjenåpnet. Siste døgn var det 13 nye tilfeller.

Til tross for den oppløftende utviklingen advarer Høie mot å tro at kampen mot viruset er vunnet. Nordmenn må fortsatt holde avstand på jobb og skole, men også på fest og på stranda, understreket han.

– Mange synes det er vanskelig å gi beskjed hvis noen kommer for nær på bussen eller på stranden. Men nå skal vi faktisk begynne å gjøre det, sa Høie.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte