fbpx
Annonse
Annonse
Egil Holberg, Leif Ole Torske Husfest, Laila Skaret, Gunn Fagerlie Johannessen og Anne Elisabeth Gjeldnes ønsker velkommen til tunkafé på Gurisentret. Husfest og Johannessen er ansvarlig for det som skjer i kirka og for guiding.
Egil Holberg, Leif Ole Torske Husfest, Laila Skaret, Gunn Fagerlie Johannessen og Anne Elisabeth Gjeldnes ønsker velkommen til tunkafé på Gurisentret. Husfest og Johannessen er ansvarlig for det som skjer i kirka og for guiding.

Fru Guri av Edøy glimrer med sitt fravær, men det blir likevel liv på Gurisentret, på tunet og på Edøya også denne sommeren.

Etter at «Fru Guri av Edøy» måtte avlyses på grunn av koronasituasjonen, står Gurisentret foran en annerledes sommersesong. Planene er lagt på nytt, og onsdag inviteres det til tunkafé på tunet der Fru Guri av Edøy egentlig skulle holde til på denne tiden.

– Tunkafé på Gurisentret blir det hver onsdag i sommer, med oppstart 24. juni, sier kaféansvarlig Egil Holberg. Her legger vi til rette for at våre besøkende kan benytte tunet til en god lunsj, en kopp kaffe, eller bare for å nyte sommeren. Lunsjpakker bestående av lokal mat tilbys de som besøker Gurisentret og tunkafeen.

– Smittevernreglene har ført til at vi må være kreative, og vi har kommet opp med ulike lunsjpakker som kan kjøpes. I den eksklusive lunsjpakken som har fått navnet «Smak av Smøla» bruker vi lokale råvarer fra blant andre Villsaubutikken, Smølagrønt, Smøla Salmon, Kongshaug krabbe, Kystgull, og deilig lokalbakt brød fra Wenche Farstad.

Holberg sier han er glad for å kunne tilby sine besøkende kortreist lokalmat av høy kvalitet.

Ord for dagen til Pilegrimer

Tunkafeene på Gurisentret arrangeres i samarbeid med Regionalt kystpilegrimssenter Smøla og Kirkelig fellesråd.

I tillegg til lokal mat, blir det også muligheter for litt åndelig føde.

– Under tunkafeene åpner vi Edøy gamle kirke for noe vi kaller «Ord for dagen for pilegrimer og alle andre», forteller prestevikar Leif Ole Torske Husfest.

Ord for dagen er en kort hverdagsgudstjeneste som blir holdt to ganger på onsdagene, klokken 14 og 15. De som vil delta kan møte opp i kirken.

I etterkant av gudstjenesten blir det guiding på nøkkelstedene på Edøya. Her vil deltakerne blant annet få høre om Edøy gamle kirke, om Edøyskipet og Edøystjerna.

Spennende sommer

Daglig leder på Gurisentret, Anne Elisabeth Gjeldnes, forbereder seg på en annerledes sommersesong.

– Klart vi er spent på hvordan sommeren blir uten fru Guri på tunet, men vi gleder oss til å ta imot mange norgesreisende og fortelle om hva Smøla har å tilby! I tillegg til tunkafeene på onsdager, har Gurisentret også åpent hver dag 11-17 i hele sommer.

– Vi håper at mange tar turen innom for å få en smak av Smøla i sommer!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte