Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
18 juni 2020 18:09
Del på Facebook
Egil Holberg, Leif Ole Torske Husfest, Laila Skaret, Gunn Fagerlie Johannessen og Anne Elisabeth Gjeldnes ønsker velkommen til tunkafé på Gurisentret. Husfest og Johannessen er ansvarlig for det som skjer i kirka og for guiding.
Egil Holberg, Leif Ole Torske Husfest, Laila Skaret, Gunn Fagerlie Johannessen og Anne Elisabeth Gjeldnes ønsker velkommen til tunkafé på Gurisentret. Husfest og Johannessen er ansvarlig for det som skjer i kirka og for guiding.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fru Guri av Edøy glimrer med sitt fravær, men det blir likevel liv på Gurisentret, på tunet og på Edøya også denne sommeren.

Etter at «Fru Guri av Edøy» måtte avlyses på grunn av koronasituasjonen, står Gurisentret foran en annerledes sommersesong. Planene er lagt på nytt, og onsdag inviteres det til tunkafé på tunet der Fru Guri av Edøy egentlig skulle holde til på denne tiden.

– Tunkafé på Gurisentret blir det hver onsdag i sommer, med oppstart 24. juni, sier kaféansvarlig Egil Holberg. Her legger vi til rette for at våre besøkende kan benytte tunet til en god lunsj, en kopp kaffe, eller bare for å nyte sommeren. Lunsjpakker bestående av lokal mat tilbys de som besøker Gurisentret og tunkafeen.

– Smittevernreglene har ført til at vi må være kreative, og vi har kommet opp med ulike lunsjpakker som kan kjøpes. I den eksklusive lunsjpakken som har fått navnet «Smak av Smøla» bruker vi lokale råvarer fra blant andre Villsaubutikken, Smølagrønt, Smøla Salmon, Kongshaug krabbe, Kystgull, og deilig lokalbakt brød fra Wenche Farstad.

Holberg sier han er glad for å kunne tilby sine besøkende kortreist lokalmat av høy kvalitet.

Ord for dagen til Pilegrimer

Tunkafeene på Gurisentret arrangeres i samarbeid med Regionalt kystpilegrimssenter Smøla og Kirkelig fellesråd.

I tillegg til lokal mat, blir det også muligheter for litt åndelig føde.

– Under tunkafeene åpner vi Edøy gamle kirke for noe vi kaller «Ord for dagen for pilegrimer og alle andre», forteller prestevikar Leif Ole Torske Husfest.

Ord for dagen er en kort hverdagsgudstjeneste som blir holdt to ganger på onsdagene, klokken 14 og 15. De som vil delta kan møte opp i kirken.

I etterkant av gudstjenesten blir det guiding på nøkkelstedene på Edøya. Her vil deltakerne blant annet få høre om Edøy gamle kirke, om Edøyskipet og Edøystjerna.

Spennende sommer

Daglig leder på Gurisentret, Anne Elisabeth Gjeldnes, forbereder seg på en annerledes sommersesong.

– Klart vi er spent på hvordan sommeren blir uten fru Guri på tunet, men vi gleder oss til å ta imot mange norgesreisende og fortelle om hva Smøla har å tilby! I tillegg til tunkafeene på onsdager, har Gurisentret også åpent hver dag 11-17 i hele sommer.

– Vi håper at mange tar turen innom for å få en smak av Smøla i sommer!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse