Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 august 2020 05:55
Del på Facebook
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 2. august.

Mann døde etter svømmetur i Bymarka i Trondheim

En mann mistet livet etter at han ble hentet livløs opp av Theisendammen i Bymarka i Trondheim rett etter midnatt natt til søndag.

Nødetatene rykket ut etter at flere vitner observerte mannen forsvinne under vann. Meldingen kom inn til nødetatene rundt klokken 23.45 lørdag kveld. Omkring 20 minutter senere ble mannen reddet opp av vannet og etterhvert sendt til sykehus, der han senere ble erklært død.

9.253 registrerte koronatilfeller i Norge

Det var registrert 9.253 tilfeller av koronasmitte i Norge ved midnatt natt til søndag, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. Dette er en økning på 13 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 45 tilfeller.

Fredag var fire koronapasienter innlagt på sykehus her i landet, to færre enn dagen før. I alt 256 koronasmittede i Norge er døde.

Vil avholde Republikanernes landsmøte uten medier til stede

Det republikanske partiet i USA opplyser at det ikke vil ha mediene til stede når det skal stemmes over å nominere Donald Trump som partiets presidentkandidat på partiets landsmøte i Charlotte i slutten av august.

Vanligvis er landsmøtene noe partiene ønsker mest mulig blest og omtale rundt for å tiltrekke seg mulige velgere. Dersom beslutningen blir stående vil det være første gang i moderne historie at partiets landsmøte vil foregå uten at pressen er til stede.

Minst 80 døde av forgiftet alkohol i India

Minst 80 personer har de siste dagene mistet livet etter at de har drukket ulovlig, forgiftet alkohol i den indiske delstaten Punjab. I alt 25 personer er pågrepet etter at mennesker i tre distrikter i delstaten er døde av den forgiftede spriten.

Pågripelsene skjedde etter at delstatens politisjef Amarinder Singh fredag beordret en spesialetterforskning av de mange dødsfallene.

Branner har rammet 17.000 mål i California

Flere hundre brannmenn med helikoptre og brannfly kjemper for å få kontroll over en skogbrann i Riverside County øst for Los Angeles. Nesten 8.000 mennesker er evakuert, opplyser lokale medier.

Lørdag var nesten 17.000 mål svidd av som følge av brannene i Riverside County. Brannvesenet har ikke kontroll på brannen som oppsto fredag under hetebølgen som har rammet området.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse