fbpx
Annonse
Annonse
Pilotene slår alarm om dårlig smittevern på norske flyplasser. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Pilotene slår alarm om dårlig smittevern på norske flyplasser. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Pilotforbundet mener det er for dårlig smittevern på flyplassene og etterlyser mer bruk av munnbind. Nå sender de bekymringsmelding til Avinor og myndighetene.

– Passasjerene står tett i tett i sikkerhetskontrollen og ved bagasjebåndene, uten å ha på seg munnbind. Vi har også til gode å se at plastkasser i sikkerhetskontrollen blir hyppig desinfisert mellom passasjerene, skriver forbundets leder Oddbjørn Ketil Holsether i bekymringsmeldingen, ifølge Flysmart24.

Holsether mener også at Avinor ikke har fulgt opp det europeiske luftfartstilsynet Easas anbefaling om å bruke munnbind på flyplassene.

– Vi ser passasjerer som river av seg munnbindet så snart de er ute av flyet. De kan også oppholde seg fritt i taxfreebutikkene før de forlater lufthavnen, skriver han.

Avinor peker på at innføringen av munnbind som et koronatiltak på norske flyplasser er ikke et av de anbefalte tiltakene fra Helsedirektoratet eller FHI.

– Dersom det kommer forslag til nye tiltak fra norske helsemyndigheter, vil Avinor følge disse, men enn så lenge er det ikke kommet forslag om nye tiltak, opplyser kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen i Avinor til NTB.

Han nevner at norske flyplasser legger til rette for at folk skal kunne holde avstand, vaske hendene med sprit og at det jevnlig rengjøres på berøringspunkter og toaletter.

– Smitteverntiltakene følges opp daglig på Avinors lufthavner, og vi vil selvfølgelig ta med oss bekymringsmeldingen inn i dette arbeidet for å avdekke hva som kan ha skjedd og hva vi kan gjøre for å sørge for at det blir bedre fremover, sier Andersen.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte