Annonse
Annonse
Terje Holm
Artikkel
08 august 2020 21:40
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 «Stangvikfjord» ankom Kristiansund lørdag 8. august. (Foto: Terje Holm) «Stangvikfjord» ankom Kristiansund lørdag 8. august. (Foto: Terje Holm)

Torsdag 6. august ble den siste av de nye ferjene til Nordmøre overlevert fra Havyard-verftet i Leirvik i Sogn. Fredag ankom «Stangvikfjord» Kristiansund hvor den blir liggende en stund for opplæring og utprøving.

«Stangvikfjord» er søsterskip til «Smøla» og «Møringen», som er satt inn på Edøyfjorden, men har ikke baugporter, da den skal trafikkere i mer lukket farvann. Den har en kapasitet på 50 biler med en flott utsiktssalong og selvbetjent kiosk over bildekket. Det er planen at den skal settes i rute mellom Kvanne og Rykkjem litt senere i august.

«Stangvikfjord» representerer siste generasjon miljøferjer med avansert hybriddrift (batterier og lavutslipp dieselmotorer). Fjord1 skal ha ros for å ha bygd flotte ferjer til Nordmørsrutene. Vi får også takke lokale politikere i samferdselsutvalget på fylket for at det har blitt tidenes ferjeløft på Nordmøre med disse fem nye miljøferjene. Det var nødvendig når vi tidligere bare hadde fått to nybygg på over 30 år!

Kvanne-Rykkjem (Røkkum) er det eldste ferjesambandet på Nordmøre med oppstart  av lokale interessenter i 1928. Det første styret bestod av tre fremsynte personer, distriksveterinær G. C. Mathisen (formann), direktør ved Grand Hotell i Kristiansund, Nils Nilsen (nestformann), og Ola M. Drøpping som var styremedlem, kasserer og disponent. Det private rederiet kontraherte Møre og Romsdals første spesialbygde bilferje, «Kvanne-Røkkum I», som ble satt inn i ruten i 1929. I 1962 ble det lokale ferjeselskapet overtatt av MRF som et ledd i å samle all ferjedrift i et fylkesrederi. Mange forskjellige ferjer har trafikkert sambandet gjennom disse 92 årene.

Det har i mange år vært jobbet for å få realisert fastlandssamband over Stangvikfjorden. Foreløpig får vi glede oss over nye «Stangvikfjord» som tar over den historiske ferjeruten fra 1928.

02 Moringen salong 2606 2020 TH 01Den nye ferja har en flott utsiktssalong med selvbetjent kiosk. Her fra salongen på søsterskipet «Møringen». (Foto: Terje Holm)

03 KV RO I Gronningseter«Kvanne-Røkkum I», bygd i 1929, var fylkets første spesialbygde bilferje. (Bilde utlånt av Terje Ramsøy-Halle)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 dager siden E39 gjennom Møre og Romsdal
@Terje G. FinnøyKrysningspunktene som SVV benytter seg av er basert på trafikktellinger og hvor tyngdepunktene for trafikken går. De viser at Møreaksen ...
Terje G. Finnøy 1 dager siden E39 gjennom Møre og Romsdal
@Terje SundsbøAng. krysningspunkt så er det nok andre som har vært selektiv (kreativ) underveis i det riggede Møreaksen prosjektet. Oppdraget fra ...
Terje Sundsbø 1 dager siden E39 gjennom Møre og Romsdal
@Terje G. FinnøyDu har kanskje ikke fått det med deg, men det har aldri vært planen å bygge hele stekningen Ålesund - ...
Terje Sundsbø 1 dager siden E39 gjennom Møre og Romsdal
@Terje G. FinnøyDu er svært selektive i dine krysningspunkter, og det er fortsatt ikke mer enn 40% av trafikken som passerer Røbekk/Lønset. ...
Terje G. Finnøy 1 dager siden E39 gjennom Møre og Romsdal
@Terje SundsbøKanskje oppstart, gryteklar for 10-15 år siden, fremdeles ingenting avklart på Sunnmørs siden i løpet av 30 års planlegging, felles ...
Terje G. Finnøy 1 dager siden E39 gjennom Møre og Romsdal
@Terje SundsbøRomsdalsaksen vil bli ca en halv mil kortere enn Møreaksen, med krysningspunktene Fremstedal og Lønset. Og med Romsdalsaksen slipper man ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte