Annonse
Annonse
Jakob Ingebrigtsen kunne fredag juble for å ha løpt under 3.30 for første gang og samtidig satt europarekord på 1500 meter med sterke 3.28,68. Foto: Matthias Hingst, Pool via AP / NTB scanpix
Jakob Ingebrigtsen kunne fredag juble for å ha løpt under 3.30 for første gang og samtidig satt europarekord på 1500 meter med sterke 3.28,68. Foto: Matthias Hingst, Pool via AP / NTB scanpix

Jakob Ingebrigtsen løp inn til 2.-plass på 1500 meter med 3.28,68 i Diamond League-stevnet i Monaco. Det er ny europarekord.

Timothy Cheruiyot fra Kenya holdt unna for den norske tenåringen i spurten og vant på 3.28,45, men det ble en stor dag for den norske 19-åringen, som for første gang løp under 3.30. Samtidig slo han europarekorden til Mo Farah.

– Det er helt sykt. Man vet ikke hva man skal forvente når det er første 1500 i år, men siden Doha-VM har jeg ikke stått over en eneste økt og har trent ekstremt bra. Jeg skulle ønske vi fikk flere løp, men jeg fikk en sjanse, og da måtte jeg ta den, sa Jakob Ingebrigtsen til NRK.

Broren Filip Ingebrigtsen ble nummer fire med 3.30,35.

– Jeg har jaktet 3.30-grensen i mange år, så det er godt at en av oss tok den og ble ferdig med det. Jeg er veldig glad på hans vegne. Jakob gjorde hele løpet selv og var den klart sterkeste av oss to i dag, sa Filip til NRK.

Drepende tempo

To kenyanske harer satte opp et drepende tempo for sin landsmann Cheruiyot, som er regjerende verdensmester på distansen. Det ble tidlig en luke på over ti meter til feltet der Jakob og Filip Ingebrigtsen løp i front.

– Jeg visste at Cheruiyot kom til å gå ut kjapt og holde høy fart, og dessverre lå jeg litt alene bak. Men det er deilig å få løpe i min egen fart, og at det fungerte sånn på slutten, sa Jakob til NRK.

Etter to runder hadde Ingebrigtsen-brødrene spist opp det meste av forspranget, og en runde før mål var nordmennene helt i rygg på Cheruiyot.

Årsbeste

Jakob la seg ut til siden på oppløpet og prøvde å spurte forbi kenyaneren, men Cheruiyot svarte og tok seieren på ny årsbestetid i verden.

Jakob Ingebrigtsen var slått med bare 23 hundredels sekund.

Briten Jake Wightman splittet de norske brødrene da han løp inn til tredjeplass på ny personlig rekord 3.29,47.

Den gamle europarekorden til Farah lød på 3.28,81. Briten satte den i Monaco i 2013.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte