fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
26 august 2020 08:48
Moldes Ohi Omoijuanfo (t.h), Kristoffer Haugen og Magnus Wolff Eikrem spiller onsdag kvalifiseringskamp til mesterligaen i Slovenia. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Moldes Ohi Omoijuanfo (t.h), Kristoffer Haugen og Magnus Wolff Eikrem spiller onsdag kvalifiseringskamp til mesterligaen i Slovenia. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Tirsdag reiste Molde-spillerne til Slovenia på jakt etter avansement i mesterligakvalifiseringen. Der venter strenge koronaregler og seriemester Celje.

Det norske mesterlaget satte ved 10-tiden tirsdag kursen for den slovenske byen Celje. Der venter hjemmelaget i kamp om avansement til tredje kvalifiseringsrunde til mesterligaen.

Etter å ha avansementet fra første runde med 5-0 hjemme mot finske KuPS, venter nå tøffere motstand og strenge koronaregler for Erling Moes menn.

Administrerende direktør Ole Erik Stavrum i Molde Fotballklubb sier til Romsdals Budstikke at de må reise med charterfly, en utgift de delvis får dekket av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) på grunn av koronasituasjonen.

– Det ville blitt urettferdig om vi alene skulle betalt for et fly for å spille borte, når motstanderen slipper unna den kostnaden. Vi får et beløp for å dekke en stor del av det. Det er kjempebra, for vi går glipp av mye inntekter med tap av publikum, sier Stavrum til avisen.

Strengt og annerledes

I tillegg blir det blant annet minimal kontakt med andre mennesker, de må gå med munnbind mens de er i landet og får ikke lov til å forlate hotellet. Det er også en rekke andre strenge koronaregler klubben må følge. De må også spise på egne rom, det blir ID-kontroller på flere punkter og man må kunne vise til negativ koronatest.

– Det er strengere og annerledes enn vi er vant med, men vi må bare rette oss etter det. Vi skal gjøre vår del av jobben til punkt og prikke, sier Stavrum til avisen.

Kampen om avansement spilles på Arena Petrol onsdag klokken 18.

Flere nordmenn i aksjon

Når dommeren blåser i gang kampen i Slovenia kan allerede tre andre nordmenn være i aksjon for nederlandske AZ Alkmaar med samme mål for øye; å ta seg videre i kvalifiseringen.

Både Jonas Svensson, Håkon Evjen og Fredrik Midtsjø håper på en plass i startoppstillingen hjemme mot tsjekkiske Viktoria Plzen. Den kampen starter allerede klokken 16.30.

Sist ut av kvalifiseringskampene onsdag (20.45) er oppgjøret mellom Celtic, med Mohamed Elyounoussi og Kristoffer Ajer, og Ferencváros fra Ungarn, der norske Tokmac Nguen ble stor helt med to mål da svenske Djurgården ble slått i forrige runde.

Elyounoussi leverte spill fra øverste hylle, scoret to mål og ble kåret til banens beste da Celtic overkjørte KR Reykjavík 6-0 i første runde hjemme på Celtic Park. Kristoffer Ajer ble sittende på benken gjennom hele kampen.

Nå venter Ferencváros i annen kvalifiseringsrunde, også den kampen går på skottenes hjemmebane.

(©NTB)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Hei KSU.no! Ser at dette er ein redaksonell artikkel. Sidan politiske opponentar ikkje får uttale seg i denne artikkelen reknar eg ...
Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug 1 dager siden Ferjer og forurensning
Ja batteri drift er og blir ulønnsomt ikke bare det, ferjene kan ikke brukes til annet som å tas ut ...
Asgeir Fosnavåg 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
For fleire år attende vart eg klar over Sves private kamp om å få kyststamvegen vår til å gå via ...
Jan Rune Haukvik 2 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
@jon ingar eikSå du vet heller ikke hvordan disse to prosjektene finansieres helt ulikt? 
Roy Gravdehaug 2 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
Vi kan være uenige i mye vi her i fylket, men så dumme tror jeg faktisk ikke Nordmøres befolkning er. ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte