Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
26 august 2020 08:48
Del på Facebook
Moldes Ohi Omoijuanfo (t.h), Kristoffer Haugen og Magnus Wolff Eikrem spiller onsdag kvalifiseringskamp til mesterligaen i Slovenia. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Moldes Ohi Omoijuanfo (t.h), Kristoffer Haugen og Magnus Wolff Eikrem spiller onsdag kvalifiseringskamp til mesterligaen i Slovenia. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag reiste Molde-spillerne til Slovenia på jakt etter avansement i mesterligakvalifiseringen. Der venter strenge koronaregler og seriemester Celje.

Det norske mesterlaget satte ved 10-tiden tirsdag kursen for den slovenske byen Celje. Der venter hjemmelaget i kamp om avansement til tredje kvalifiseringsrunde til mesterligaen.

Etter å ha avansementet fra første runde med 5-0 hjemme mot finske KuPS, venter nå tøffere motstand og strenge koronaregler for Erling Moes menn.

Administrerende direktør Ole Erik Stavrum i Molde Fotballklubb sier til Romsdals Budstikke at de må reise med charterfly, en utgift de delvis får dekket av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) på grunn av koronasituasjonen.

– Det ville blitt urettferdig om vi alene skulle betalt for et fly for å spille borte, når motstanderen slipper unna den kostnaden. Vi får et beløp for å dekke en stor del av det. Det er kjempebra, for vi går glipp av mye inntekter med tap av publikum, sier Stavrum til avisen.

Strengt og annerledes

I tillegg blir det blant annet minimal kontakt med andre mennesker, de må gå med munnbind mens de er i landet og får ikke lov til å forlate hotellet. Det er også en rekke andre strenge koronaregler klubben må følge. De må også spise på egne rom, det blir ID-kontroller på flere punkter og man må kunne vise til negativ koronatest.

– Det er strengere og annerledes enn vi er vant med, men vi må bare rette oss etter det. Vi skal gjøre vår del av jobben til punkt og prikke, sier Stavrum til avisen.

Kampen om avansement spilles på Arena Petrol onsdag klokken 18.

Flere nordmenn i aksjon

Når dommeren blåser i gang kampen i Slovenia kan allerede tre andre nordmenn være i aksjon for nederlandske AZ Alkmaar med samme mål for øye; å ta seg videre i kvalifiseringen.

Både Jonas Svensson, Håkon Evjen og Fredrik Midtsjø håper på en plass i startoppstillingen hjemme mot tsjekkiske Viktoria Plzen. Den kampen starter allerede klokken 16.30.

Sist ut av kvalifiseringskampene onsdag (20.45) er oppgjøret mellom Celtic, med Mohamed Elyounoussi og Kristoffer Ajer, og Ferencváros fra Ungarn, der norske Tokmac Nguen ble stor helt med to mål da svenske Djurgården ble slått i forrige runde.

Elyounoussi leverte spill fra øverste hylle, scoret to mål og ble kåret til banens beste da Celtic overkjørte KR Reykjavík 6-0 i første runde hjemme på Celtic Park. Kristoffer Ajer ble sittende på benken gjennom hele kampen.

Nå venter Ferencváros i annen kvalifiseringsrunde, også den kampen går på skottenes hjemmebane.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrMener du at ÅDT som SVV opererer med er feil? Blir det ikke behov for å utvide Ålesundstunnelene?På Sunnmøre vil ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrTror du det blir enda en KS2-analyse for trinn 1 på Møreaksen? Hvorfor?Lureriet er å forsøke å fremstille det som ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøKorlebis vi bompengeproposisjonen sjå ut, og evt ny KS2?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøOppslaget er knytt til konsekvensen av auka ÅDT i Ålesundstunellane. Og det er SVV som har gitt analysen.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse