Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
27 august 2020 13:33
Del på Facebook
Trond Giske er innstilt som ny fylkesleder i Trøndelag Arbeiderparti. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Trond Giske er innstilt som ny fylkesleder i Trøndelag Arbeiderparti. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han fortjener en ny sjanse. Det er mantraet fra partifeller som nå stiller seg bak Trond Giske som ny fylkesleder i Trøndelag Ap.

– Han er en størrelse i norsk politikk og har vært det i 25 år, sier leder Lars P. Løkken i Steinkjer Ap til NTB.

Han er én av dem som har vært støttende til innstillingen av Trond Giske som ny fylkesleder i Trøndelag Arbeiderparti.

Nå forklarer han hvorfor:

– Han representerer grasrota i partiet. Han er lyttende til de utfordringene som fins, både i by og land. Og så er han en god organisasjonsbygger og en meget dyktig politiker, sier Løkken.

Mange Ap-politikere som regnes som støttespillere av Giske, forholder seg riktignok tause nå. Løkken legger ikke skjul på at den tidligere nestlederen splitter partiet.

– Men har man gjort noen feil, så tar man konsekvensen av det. Så skal man få lov til å komme tilbake når man har gjort opp for seg, sier Løkken.

– Så er det selvfølgelig ulike meninger om når tida er inne for det.

– Min mann på tinget

Per Kristian Skjærvik fra Indre Fosen Arbeiderparti mener Giske nå har sonet sin straff.

– Trond er min mann på tinget, sa han på NRK P2 torsdag morgen.

– De som jeg representerer i denne saken, sier at Trond er den flinkeste politikeren vi har. Det er han som lytter til oss i distriktet, og han som tar tak i saker for oss sammen med de andre stortingsrepresentantene fra Trøndelag. Det er han som gjør jobben for oss nede på Stortinget, og han er vår mann opp mot den Oslo-makta som vi føler er i Arbeiderpartiet, fortsatte Skjærvik.

Ifølge ham er det klart at Giske «har gjort dumme ting».

– Men en gang må det være mulig å bli tilgitt og få lov til å begynne på igjen.

– Fortjener en ny sjanse

Gunnhild Tettli fra Ørland Arbeiderparti viser til Giskes erfaring.

– Vi opplever at han har veldig god kontakt med grasrota. Det så vi blant annet i forrige valgkamp. Han var ute i kommunene, besøkte kommunepartiene, hjalp til med skolering og valgkampstrategi og var mye rundt og snakket med folk. Det er slikt som settes pris på ute i lokalpartiene, sier Tettli til NTB.

VG har intervjuet Arbeiderpartiets varaordfører i Meråker, Anne-Karin Langsåvold. Hun påpeker at det er en god stund siden hendelsene som førte til at Giske måtte gå av som nestleder i Ap, og at han har beklaget.

– Jeg mener vi bør gi ham en ny sjanse. Vi må tenke politikk fremover, og jeg mener han er den beste kandidaten til å målbære Aps politikk både nasjonalt og for Trøndelagregionen, sier hun.

– Nok er nok

Løkken sier seg enig i at det har eksistert en ukultur i partiet som det nå er behov for å rydde opp i, både i Trøndelag og nasjonalt.

Men partiet må også komme seg videre, understreker han og viser til formaningene som Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre har kommet med om å legge personkonfliktene til side og vri søkelyset over på politikken.

– Jeg håper tida leger alle sår, og at vi kan begynne å se framover og ta inn over oss det Jonas Gahr Støre har sagt om at nå må vi samle laget. Enten er du med oss, eller så er du mot oss. Og nå må vi samle partiet. Vi må slutte å tenke på personer. Det tror jeg er et godt signal fra partilederen. Nok er nok, sier Løkken til NTB.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse