fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
30 august 2020 18:28
Kristiansunds Amahl Pellegrino feirer scoring i eliteseriekampen borte mot Sandefjord. Scoringen var også kampens eneste. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Kristiansunds Amahl Pellegrino feirer scoring i eliteseriekampen borte mot Sandefjord. Scoringen var også kampens eneste. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Amahl Pellegrino scoret begge målene da KBK vant 2–0 borte mot Sandefjord i søndagens eliteseriekamp, men hamret løs mot dommerne etter kampslutt.

Dermed fortsetter formlaget fra Kristiansund å sanke trepoengere. Seieren i Sandefjord var lagets femte på de siste seks kampene og gjør at Christian Michelsens menn for alvor er med i medaljekampen i Eliteserien.

Pellegrinos scoringer sendte KBK opp på femteplass med 27 poeng, og kun fire poeng skiller opp til Odd på tredjeplass.

Men scoringsmaskinen mente de skulle hatt flere straffer og at Sandefjord burde spilt med en mann mindre de siste 20 minuttene

– Jeg synes laget fortjener skryt. Vi spiller mot 14 mann i dag og viser en enorm karakter, sa tomålsscoreren til Eurosport etter kampslutt.

Høy temperatur

– Vi spiller mot 11 blå og tre sortkledde utpå der. Jeg kan ikke forklare det bedre enn det, svarte han da TV-kanalens kommentator ba ham utdype.

– Det var noen straffesituasjoner, og vi har en bakerste mann. De skulle nok ha spilt med en mann mindre i store deler av 2. omgang, fortsatte Pellegrino.

Flere ganger ropte både Kristiansund og Sandefjord på straffe, men det var kun gjestene som fikk. I tillegg fikk Faris Pemi gult kort for filming da han var på vei gjennom drøye 20 minutter før slutt. Kristiansund-spillerne mente Lars Markmanrud felte Pemi som bakerste mann og at forsvarsspilleren burde ha vært utvist.

Om ikke været varmet på Sandefjord Arena, var det i alle fall høy temperatur på banen. I alt ble det delt ut fem gule kort – og det kunne fort vært flere.

Forsinket av uvær

Det var som alle himmelens sluser åpnet seg da det nærmet seg avspark i hvalfangerbyen. Et kraftig regnvær kombinert med lyn, torden og hagl gjorde at dommer Marius Hansen Grøtta ikke kunne blåse i gang kampen til oppsatt tid. Men da den først kom i gang, én time forsinket, kunne verken værguder eller Sandefjord-keeper Jacob Storevik hindre Pellegrino i å score sitt 14. og 15. mål for sesongen.

Første scoring kom på straffe etter en hodeløs takling av Martin Kreuzriegler, som sendte KBK-spiller Sondre Sørli i bakken innenfor 16-meteren. Da var det gått 35 minutter av første omgang.

Resten av omgangen var jevnspilt, kanskje med et lite overtak til gjestene.

Etter hvilen var det et langt friskere hjemmelag som entret banen. Sandefjord hadde ballen mest og var det førende laget, men klarte ikke skape de helt store sjansene.

Gjestene var farligere, og to minutter før full tid fikk Pellegrino sjansen alene med keeper. 30-åringen gjorde ingen feil, rundet keeper og satte ballen i nota. Da var det «game over» i Sandefjord.

Nær nedrykksstreken

Sandefjord kom til enkelte farligheter foran KBK-målet, men tidligere Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen ble aldri satt på de store prøvene.

– Det er surt. Men Kristiansund er effektive og scorer på de sjansene de har. Det hjelper ikke at vi har mye ball når vi ikke klarer å score mål, sa Sandefjords William Albin Kurtovic til Eurosport.

Nærmest var Rufo, men spanjolens forsøk med pannebrasken fra sju meters hold fant ikke veien mot mål.

Sandefjord gikk på sitt tredje strake tap og har nå nedrykksstreken i ryggen. Med 16 poeng etter 16. runder er det bare Start (15), Mjøndalen (14) og Aalesund (7) som ligger bak.

I neste runde skal Sandefjord spille borte mot Mjøndalen, mens Kristiansund får besøk av Viking.

(©NTB)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug 17 timer siden Ferjer og forurensning
Ja batteri drift er og blir ulønnsomt ikke bare det, ferjene kan ikke brukes til annet som å tas ut ...
Asgeir Fosnavåg 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
For fleire år attende vart eg klar over Sves private kamp om å få kyststamvegen vår til å gå via ...
Jan Rune Haukvik 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
@jon ingar eikSå du vet heller ikke hvordan disse to prosjektene finansieres helt ulikt? 
Roy Gravdehaug 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
Vi kan være uenige i mye vi her i fylket, men så dumme tror jeg faktisk ikke Nordmøres befolkning er. ...
Nevner en liten sak som Espen Barth Eide har hatt kleptomanpølsene sine borti... han er like sleip som en Ål ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte