Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
10 september 2020 20:47
Gammelhytta i Innerdalen er blant Norges fineste turisthytter. Foto: KNT
Gammelhytta i Innerdalen er blant Norges fineste turisthytter. Foto: KNT
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges fineste dal har også Norges flotteste turisthytte. I skarp konkurranse med over 500 hytter har Innerdalshytta fått 2. plass i kåring av landets fineste turisthytte.

– Dette har vi visst lenge, sier KNT sin styreleder Eirik Gudmundsen i en kommentar. At Gammelhytta er ei fantastisk fin hytte, og at den er blant de flotteste vi har i landet har vi visst lenge, fortsetter en stolt Gudmundsen.

Det er turistforeningenes medlemmer, Fjell og Vidde-leserne og en jury som har brukt sommeren på å bestemme hvilke DNT-hytter som er de fineste. Etter å ha fått forslag på flere hundre turisthytter var det 30 hytter som ble valgt ut til finalister. Blant disse var Gammelhytta i Innerdal i kategorien for selvbetjente hytter.

Iver Innerdal er grunneier og driver Innerdal Turisthytte som er i tilknytning til Gammelhytta. Familien til Iver Innerdal har i generasjoner drevet turisthyttene i Innerdalen, og tar med glede i imot nyheten om at Gammelhytta er blant landets aller fineste turisthytter.

«Norges vakreste dal»

«Innerdalshytta ligger i det veldig mange omtaler som «Norges vakreste dal», og kombinasjonen av en gammel, sjarmerende hytte og vakkert kulturlandskap gjorde at denne selvbetjente hytta nesten nådde helt til topps.»

Det er også morsomt at to hytter i Trollheimen, Innerdalshytta og Gjevilvasshytta er på topp i disse kåringene. Det sier noe om hvor flott fjellområde Trollheimen er.

Gammel perle

Innerdalshytta er oppført i 1893 og det har vært turistvirksomhet i Innerdalen siden 1889. I 2004 startet samarbeidet mellom Torill og Iver Innerdal og KNT. KNT restaurerte da den gamle turisthytta (Gammelhytta) og bygde om Låven slik at den også kunne ta imot gjester.

Om Kåringen

Det var i vinter at Fjell og Vidde oppfordret sine lesere til å nominere hytter som Norges fineste. Gjennom sommeren har mange stemt på sin favoritt. En kombinasjon av stemmer og en jury bestående av Sparebankstiftelsen DNB, Riksantikvaren, Norsk Tipping og Fjell og Vidde.

Det er kåret vinnere i to kategorier.

Selvbetjente hytter:

  • Rabothytta i Indre Helgeland
  • Innerdalshytta i Trollheimen
  • Kiellandbu i Bergsdalen

Betjente hytter:

  • Gjevilvasshytta i Trollheimen
  • Skogadalsbøen i Jotunheimen
  • Stranddalen i Ryfylkeheiene

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Siste kommentarer

Lama Vik 6 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte