Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Steinar Melby
Artikkel
20 oktober 2020 12:40
Del på Facebook
Aage G. Sivertsen med ny bok: Arbeiderpartiets maktspill
Aage G. Sivertsen med ny bok: Arbeiderpartiets maktspill
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det går slag i slag for Aage G. Sivertsen etter at hans nye bok, «Arbeiderpartiets maktspill» kom ut i bokhyllene tidligere i høst. 

Etter lansering og flere foredrag i hovedstaden er han torsdag kveld i Kristiansund og skal treffe publikum på Kulturfabrikken klokken 20:00. Her blir han intervjuet av Charles Williamsen fra KSU 247. Et populært arrangement som ganske sikkert ville trukket mer enn bare de 50 som kan slippes inn ved denne anledningen. 

Oppslag i media og nytt opplag

Allerede etter en og en halv ukes salg, trykket forlaget opp et nytt opplag på 8 000 eksemplarer.

02. oktober ble han intervjuet av  redaktør Hans Rustad fra Document.no. 

Den 15. oktober tok nettavisen inn en artikkel fra Sivertsen som er et redigert utdrag av kapittel 10:" Lot Ap seg kjøpe av First House"?

– Denne ble nådd av 200 000 lesere, og det får man si seg fornøyd med, sier Aage Sivertsen med et smil.

Den 18. oktober postet Finansavisen og Andreas Klemsdal en helsides anmeldelse med tittelen «En kavalkade av skandaler» og ingressen «Årets julegave er på vei til butikkene. En samlet historisk oversikt over hva som er galt med Arbeiderpartiet.» 

– Det er selvsagt hyggelig at boka også selger, men det er mye viktigere at folk liker boka. Gode tilbakemeldinger og gode omtaler er alfa omega etter 4 års gravejournalistikk.

– Ditt beste verk ?

På spørsmål om han har skrevet sin beste bok noensinne, sier forfatteren:

– Jeg har fire verk jeg har skrevet som jeg er ekstra fornøyd med. «9. april 1940» hvor jeg rev i stykker noen av mytene om hva som skjedde i aprildagene 1940,  «Magnus» en bok om hvor vi kommer tettere på Magnus Carlsen og det ekstremt krevende miljøet som utgjør sjakkens verdenselite og ikke minst boken om taterne (Universitetsforlaget, 1996). Boken om Arbeiderpartiets maktspill rangerer jeg sammen med dem.

 Oppgjør med First House og kommunikasjonsbransjen

Tidlig i prosessen ble jeg klar over de graverende forholdene rundt Arbeiderpartiet og First House sine arbeidsmetoder i saken rundt  Troms Kraft i 2010, som er viet et eget kapittel i boken. Forlegger Erling Kagge mente på det tidspunktet at jeg burde konsentrere meg  om å kun ta for meg kommunikasjonsbransjen.

– Dette var jeg uenig i og endte til slutt opp med en komprimert dokumentar om de styggeste maktkampene i Arbeiderpartiets historie – helt fra Martin Tranmæl til Jonas Gahr Støre. 

First House er igjen aktuell i media i en sak VG har rullet opp med tittelen: Slik fikset Venstre-toppen ministermøter for First House-kunder,  hvor VG peker på at minst 15 av 23 kunder har bedt om møter, tatt opp saker eller kommet med innspill til Venstres fire departementer, detter avisens gjennomgang av den nye statssekretæren Anne Solsvik (V) sin kundeliste i First House.

– Kundelisten hennes har vi offentliggjort. Innholdet i rådgivningen er ikke offentlig, skriver Per Høiby, administrerende direktør i First House, i en e-post til VG.

– Mange uttaler at det ikke er kundelistene, men arbeidsmetodene til aktørene som burde vært offentliggjort. Kommer det noen gang en oppfølger fra deg som er rettet mot kommunikasjonsbransjen og  flere avsløringer av arbeidsmetoder som ikke tåler dagens lys ?

– Jeg er ikke noen generell motstander av bransjen som sådan da jeg har et klart inntrykk av at det er aktører som har et annet forhold til kommunikasjon og agitasjon enn det eksemplet jeg viser til i min bok. Egen bok om overtramp fra aktører i denne bransjen? Det vil tiden i så fall vise, sier Aage G. Sivertsen med et lurt smil.

Veien videre

– Denne gangen blir jeg på hjemlige trakter fra torsdag til og med lørdag. På lørdag blir jeg bokbadet av Svein Sæter på låven til Gerd og Stein Erik Hegerberg i Ålvundfjorden, før nesen igjen pekes mot hovedstaden, avslutter Aage Sivertsen.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for flytting? ÅDT ligg stabilt.
Terje Sundsbø 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet er langt større nå enn for 30-40 år siden. Fergeleiet ligger bokstavelig talt i sentrum av Molde, så ALL ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for å flytte fergeleiet i Molde? Kor mykje av ÅDT på 2350 svinger kjem frå/til Molde sentrum? Utfordringa ...
Terje Sundsbø 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrMange år før tankene om Fergefri E39 ble lansert, var det forslag om å flytte fergeleiet i Molde ut av ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er definisjonen av Molde sentrum, og kva er forskjellen på Molde og Sjøholt kva gjeld trafikk generert frå E39/E136? 
Terje Sundsbø 15 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
Hvordan vil Frank Sve (Frp) prioritere fergeavløsning for de to store og folkerike øyene Gossen og Otrøya sammen med andre ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse