fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
30 oktober 2020 13:10
Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær skulle gjerne hatt muligheten til å bruke fem innbyttere også i Premier League. Foto: Oli Scarff / AP / NTB
Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær skulle gjerne hatt muligheten til å bruke fem innbyttere også i Premier League. Foto: Oli Scarff / AP / NTB

Ole Gunnar Solskjær skulle gjerne hatt fem innbyttere tilgjengelig også i Premier League og sier han ikke kan forstå at klubbene stemte imot ordningen.

Innbyttersituasjonen ble tema da Manchester United-manageren holdt pressekonferanse foran søndagens storkamp mot Arsenal på Old Trafford.

I Europa har lagene mulighet til å bytte inn fem spillere i hver kamp, noe Solskjær dro nytte av i 5-0-seieren over RB Leipzig onsdag. I Premier League er det derimot den gamle regelen om tre innbyttere som gjelder, til tross for koronasituasjonen.

– Jeg kan ikke forstå at avstemningen gikk imot det (fem innbyttere). For vi må ta vare på spillerne og tenke på dem. Denne sesongen er den mest krevende noensinne, sa en tydelig engasjert Solskjær før han fortsatte:

– Jeg kan forstå hvorfor klubber stemte imot, men om du tenker deg om, og tar hensyn til spillernes fysiske og mentale helse, er den eneste fornuftige løsningen at man kan få hvile et par spillere til. Vi har allerede sett mange skader i Premier League, og andre managere har også snakket om dette. Vi som managere må ta vare på spillerne. Så ja, jeg ville ønsket å ha fem innbyttere.

Tøff start

United fikk en kort sesongoppkjøring som følge av at forrige sesong ble avsluttet først i august, og Solskjær slet med spillere som ikke var i kampform da Premier League kom i gang igjen.

Det ga utslag blant annet i 1-3 hjemme mot Crystal i serieåpningen og et stygt 1-6-tap mot Tottenham i neste hjemmekamp. Nå ser det imidlertid bedre ut for nordmannen.

– Ethvert resultat så brutalt som 1-6, krever en reaksjon. Det er blitt håndtert internt, vi har gjort noen endringer, og vi har fått flere spillere friske. Og responsen har vært fantastisk. Vi føler oss skarpe, sterke og konkurransedyktige i hver kamp, sier nordmannen.

– Enorme krav

En annen manager som nylig tok til orde for at man burde ha fem innbyttere i Premier League, som i de andre ligaene i Europa, er Chelseas Frank Lampard.

Han uttalte ifølge Daily Mail at det var en stor tabbe å stemme imot innbytterløsningen som ble brukt like etter koronautbruddet.

– Dette blir en sesong vi aldri har sett maken til, og ingen av oss kan kontrollere det. Denne situasjonen er utfordrende for fotballen, og den forsvinner ikke. Kravene til spillerne er enorme i hver klubb, sier Lampard.

For Solskjærs del ser det i det minste bra ut for øyeblikket. I Premier League-troppen er kun koronasmittede Alex Telles, langtidsskadde Jesse Lingard og Eric Bailly, samt suspenderte Anthony Martial, utilgjengelige mot Arsenal søndag.

(©NTB)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Siste kommentarer

Ja, uten tvil, Romsdalsaksen er både klokest, sikrest, og det beste fremtidsrettede oversjøiske prosjektet for samtlige brukere, også utenom Molde, ...
Ikke noe av det som kommer fra den sammeraskete gjengen staurbærere som har makta i Ålesund for tiden bør overraske ...
Om du tenker på miljøet stemmer du selvfølgelig  ikke FRP . Fra FRP sitt partiprogram . lite overlatt til "folket" og ...
Om det er viktig i anleggsfasen er det tydeligvis totalt uinteressant med tanke på trafikken som skal gå på den ...
Hei KSU.no! Ser at dette er ein redaksonell artikkel. Sidan politiske opponentar ikkje får uttale seg i denne artikkelen reknar eg ...
Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug 3 dager siden Ferjer og forurensning
Ja batteri drift er og blir ulønnsomt ikke bare det, ferjene kan ikke brukes til annet som å tas ut ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 16 comments
  • Lars Svein Valderhaug 9 comments
  • Roy Gravdehaug 7 comments
  • Ronny Osvoll 6 comments
  • Rolf Erik Pedersen 5 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte