Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
04 november 2020 20:29
Tyrhaug i Hammarsundet. Foto: Terje Holm
Tyrhaug i Hammarsundet. Foto: Terje Holm
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fylkeskommunedirektør Ottar Brage Guttelvik innstiller på en videreføring av hurtigbåtforbindelsen mellom Kristiansund og Trondheim.

Dagens kontrakt på hurtigbåtforbindelsen går ut 31. desember 2023. Kontrakten er inngått i samarbeid med Trøndelag fylkeskommune, og blir administrert av kollektivselskapet ATB. Samferdselsutvalget i Møre og Romsdal har vært tydelige på at det er helt nødvendig å fortsette en gjennomgående rute mellom Kristiansund og Trondheim, som gir god regularitet og færre kanselleringer.

– For å opprettholde et godt tilbud har vi nå hatt et godt samarbeid og en god dialog med Trøndelag fylkeskommune både administrativt og politisk, sier samferdselsdirektør Arild Fuglseth, som nå legger saken frem til politisk behandling.

I saken legger han vekt på at det er viktig å se på om endring i rutetilbudet kan gjøre at gjentatte vil reise med hurtigbåten, om det er mulig å redusere kostnadene, og om anbudet kan bidra til å innføre nye miljøløsninger for hurtigbåter.

Felles mandat for videre arbeid

Møre og Romsdal fylkeskommune finansierer i dag 2/3 av dagens kostnader på ruteforbindelsen, og en viktig forutsetning for ny avtale er at kostnadsfordeling mellom Trøndelag og Møre og Romsdal fylkeskommune blir videreført. Dette må være en del av det felles mandatet som Møre og Romsdal og Trøndelag fylkeskommune må vedta for det videre arbeidet med nytt hurtigbåtanbud fra 1. januar 2024 .

Saken blir behandlet i samferdselsutvalget 9. november og sendes videre til fylkesutvalget 24. november.  Endelig behandling blir gjort i fylkestinget 7. desember, opplyser fylkeskommunen.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 11 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte