Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
11 november 2020 21:16
Del på Facebook
Ap-leder Jonas Gahr Støre på vei inn til Debatten i NRK nylig. Partiet hans faller på Opinions siste måling. Foto: Vidar Ruud / NTB
Ap-leder Jonas Gahr Støre på vei inn til Debatten i NRK nylig. Partiet hans faller på Opinions siste måling. Foto: Vidar Ruud / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ap får en oppslutning på 20,4 prosent på Opinions nye måling, den nest laveste siden 2007. Samtidig har Sp og SV oppgang.

Ap-oppslutningen i november er 1,7 prosentpoeng lavere enn i oktober. Målingen er gjennomført for FriFagbevegelse , Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Senterpartiet går fram 3,6 prosentpoeng til 17,8 prosent, mens Sosialistisk Venstreparti vokser 0,8 prosentpoeng til 8,1 prosent. Ap, Sp og SV mangler ett mandat for å få flertall alene.

For de øvrige partiene er oppslutningen slik: Høyre 24,6 (-2,8), Frp 10,9 (-1,6), Venstre 3,4 (-0,7), KrF 4,2 (+1,3), MDG 5,0 (+1,9), Rødt 4,2 (-0,4) og andre 1,5 (-0,3).

Ikke bestemt seg

Det er store vandringer blant velgerne i målingen, understreker valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning.

– Det er tydelig at mange ikke har bestemt seg for hva de skal stemme neste år. Med store bevegelser fra forrige måling er det vanskelig å se en tydelig trend, sier han til FriFagbevegelse.

– Men sett i lys av andre målinger kan man si at Høyre faller litt tilbake, Senterpartiets suksess fortsetter og Fremskrittspartiet taper litt terreng. Det kan nesten se ut som at den oppmerksomheten Siv Jensen har skaffet Senterpartiet ved å snakke dem ned, har hatt motsatt effekt, fortsetter Bergh.

Lojale Sp-velgere

Sp er partiet med klart høyest lojalitet blant velgerne. 87 prosent av dem som stemte på dem ved forrige stortingsvalg, sier de vil gjøre det samme igjen.

– Partiet er et verktøy. Når folk opplever at vi er det riktige verktøyet for livet til folk, er det veldig fint og gledelig. Samtidig må vi hele tiden huske hvem vi er til for, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Feilmarginen i målingen ligger mellom 1 og 3 prosentpoeng og er som alltid størst for partiene med høyest oppslutning.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse