Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
03 mars 2021 15:33
Tromsø kan regne med mer av dette i løpet av helga.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Tromsø kan regne med mer av dette i løpet av helga.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Etter en kald opptakt til helga over hele landet vil snøglade kunne oppleve nysnø både i Oslo og på fjelltoppene i Bergen denne helga.

Denne helga preges av snøbyger som er på vei nordover. Da er det fortsatt såpass kaldt at det aller meste av nedbøren kommer i hvit form.

– Bygene fredag går helt fra Stad og helt nord til Finnmark. Dette er bygevær der du innimellom vil få opphold og mulige glimt av sol, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til NTB.

Nordavind

Hun sier det blir nordavind over hele landet ved inngangen til helga. Utenom strekningen Møre og Romsdal til Finnmark vil det bli pent og opphold. Søndagen er litt usikker. Men det ser ut som om det vil snø i Oslo.

– Man må ikke rydde bort snøskuffene i Oslo ennå. For meg ser det ut som at det holder seg med oppholdsvær på Østlandet ut uken. Jeg er litt usikker søndag om det kan begynne å komme litt snø eller regn i Oslo. Så vinteren er ikke helt forbi enda. Den kommer tilbake, og tirsdag-onsdag i neste uke er det mere nedbør i vente, sier Eldbjørg Moxnes.

Mye snø

Fredag er det områdene nord for Stad som får nedbør. Ned mot kysten kommer den som sludd/regn.

– Plasseringen av lavtrykkene i nord er usikker. Derfor er det vanskelig å si noe om hvordan vindstyrken vil bli fra Trondheim og nord til Finnmark, sier Moxnes.

Lørdag blir det nedbør på Vestlandet sør for Stad også. Det kommer som bygevær med en lav snøgrense. I Møre- og Romsdal og Trøndelag blir det kraftig vestavind.

– I bergensområdet kommer nedbøren som regn langs kysten. Men i høyden, opp mot 200 meter bare, vil det komme påfyll av snø. Østafjells blir liggende i le gjennom hele helgen. Der fortsetter det fine været som har vært, bortsett fra at det blir kaldere, sier meteorologen.

Søndagen vil ellers by på litt mindre snø enn lørdag. Fra Vestland og nordover vil det også komme spredte byger søndag. I tillegg blir det kaldt.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 7 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 21 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte