Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
03 mars 2021 19:48
Del på Facebook
Maren Lundby (t.h.) blir gratulert av Silje Opseth og Anna Odine Strøm etter gullet. Bak jubler sportssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Lise Åserud / NTB
Maren Lundby (t.h.) blir gratulert av Silje Opseth og Anna Odine Strøm etter gullet. Bak jubler sportssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Lise Åserud / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Maren Lundby ble historisk da hun vant hopprennet i stor bakke i Oberstdorf onsdag. 26-åringen kronet VM med gull og ble første med medalje i fire øvelser.

Onsdag var første gang kvinnene fikk hoppe i stor bakke i et verdensmesterskap, og Maren Lundby, som har vært en pådriver for akkurat det, ble vinneren av det historiske rennet. Nesten halvannen time etter rennet, fylt av intervjuer med pressen, medaljeseremoni og mye oppmerksomhet, fikk NTB tak i den ettertraktede gullvinneren før hun skulle til dopingkontroll.

– Det har vært litt av en dag! Og litt av en oppkjøring. Mesterskapet startet med sølv i lillebakken som egentlig var helt rått. Så medalje i hver konkurranse, og så skulle jeg avslutte med gull! Det hadde jeg ikke trodd, sa Lundby til NTB.

Lundby ledet med 3,6 poeng etter det første hoppet og var til slutt klar vinner etter hopp på 128 og 130,5 meter i den store Schattenbergbakken.

Sara Takanashi hoppet seg opp fra fjerdeplass og tok sølvet, mens Nika Kriznar tok bronse ytterligere åtte tidels poeng bak.

Medalje i alle konkurranser

Lundby avsluttet mesterskapet med mye metall i bagasjen etter å ha tatt medalje i alle konkurransene i dette VM.

Hun tok sølv i normalbakkerennet, bronse i lagkonkurransen og sølv i blandet lagkonkurranse, samt gull i onsdagens storbakkerenn.

Hun er også den første norske vinneren av et storbakkerenn i VM siden Tommy Ingebrigtsen vant i Thunder Bay i 1995.

Seieren var Lundbys første denne sesongen, og hun har nå individuelt gull i tre strake mesterskap. Hun vant i OL i 2018, VM i 2019 og VM i 2021. Det har bare Carina Vogt fra Tyskland fått til tidligere på kvinnesiden.

– Det er litt vanskelig å sette ord på, men det har gitt meg mye motivasjon i treningsarbeidet med denne storbakken som jeg vet jeg har taklet veldig fint før. Når det har vært kjipt og tungt i hoppbakken, har jeg måtte prøve å rette blikket litt framover. Da er en dag som i dag en plass jeg har satt tankene mine. At jeg skulle dra og vinne og hele «shiten» hadde jeg ikke trodd, sa Lundby.

– Tidenes mest fortjente gull

Hoppsjef Clas Brede Bråthen hadde vanskelig for å finne ord på hvordan Lundby, som har kjempet for denne historiske dagen, maktet å gå til topps etter en tøff sportslig sesong så langt før mesterskapet.

– Det er Maren Lundby, svarte han.

– Det Maren Lundby har gitt meg av idrettsopplevelser, tror jeg ingen andre noensinne kommer til å få til. Det er tidenes mest fortjente gullmedalje i skihopping, fastslo Bråthen.

Silje Opseth hoppet lengst av alle i konkurransen med 138 meter i andrehoppet, men var nedi med rumpa like før fallgrensen. Det gjorde at hun ble trukket flere poeng, med stilkarakterer på 12,5 og 13.

Opseth endte på femteplass, men hun glemte egen skuffelse da hun stormet fram for å gratulere Lundby med gullet. Likevel var hun i stor grad preget av prestasjonen som fort ville holdt til en sølvmedalje om hun hadde holdt seg på beina.

– Jeg er stolt over at Silje tør å prøve på nedslag på 138 meter. Det er sånn vinnere gjør. De prøver. Men hun falt, dessverre. Det gjorde vondt langt inne i sjela mi da jeg så det. Jeg vet hvor fortvilet utøveren blir. Så tenkte jeg: «Det er greit, Silje, det er sånn du kommer til å vinne i framtiden. Med den holdningen der», sa Bråthen.

Thea Minyan Bjørseth hoppet 114 meter i 1. omgang, før hun knallet til med 120,5 meter i den andre. Det holdt til 14.-plass.

Anna Odine Strøm hoppet 99 og 102,5 meter og endte på 27.-plass.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 45 minutter siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse