Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
15 mars 2021 15:06
Del på Facebook
Ap-nestleder Bjørnar Skjæran og flere andre deltok på et nachspiel som brøt med smittevernregler som ble innført i Bodø samme dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Ap-nestleder Bjørnar Skjæran og flere andre deltok på et nachspiel som brøt med smittevernregler som ble innført i Bodø samme dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter årsmøtemiddagen i Nordland Arbeiderparti i Bodø fredag samlet Ap-nestleder Bjørnar Skjæran og sju andre seg til nachspiel i strid med lokale koronaregler.

– Jeg beklager veldig at jeg var til stede, sier Skjæran til NRK.

Feiringen på en suite på hotellet Scandic Havet brøt med de strenge koronatiltakene som ble innført i Bodø samme dag. Der er det blant annet spesifisert at det ikke er tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster der flere enn fem gjester er til stede samtidig.

I tillegg til nestleder Skjæran, var også leder for Nordland Arbeiderparti, Mona Nilsen til stede. Tredjekandidat Øystein Mathisen og fylkessekretær Tor Arne Bell Ljunggren deltok også på nachspielet.

Politiet har opprettet sak

Mandag ettermiddag bekrefter Nordland politidistrikt overfor VG at de har opprettet sak.

Riksadvokatens retningslinjer tilsier i utgangspunktet bøter på 20.000 kroner til arrangør, og 10.000 til hver deltaker.

– Deltakerne etterforskes for brudd på de lokale forskriftene for smittevernhåndtering, sier påtaleleder Stig Morten Løkkebakken i Nordland politidistrikt.

Ap-lederen reagerer

– Det er helt på sin plass og riktig at de kommer med en skikkelig beklagelse i dag, sier Bodø-ordfører og partifelle Ida Pinnerød.

Ap-leder Jonas Gahr Støre er heller ikke imponert over nestlederens handlinger.

– Dette er et klart og uheldig brudd på bestemmelser alle er pålagt å følge. Da må selvsagt politikere gå foran og respektere reglene, sier Støre til Dagbladet.

– Vi har gjort en feil

Til NTB utdyper fylkessekretær Ljunggren i en epost:

– Etter første dag på årsmøtet var vi som organiserte møtet, og bodde på hotellet, samlet på en suite med god plass. Vi var deler av kvelden til sammen åtte personer inkludert undertegnede, som bodde på rommet. Vi burde gjort en egen vurdering knyttet til å møtes etter middagen på grunn av den nye avstandsregelen på to meter. Vi har gjort en feil. Dette beklager vi på det sterkeste.

Han legger til at de som var til stede hadde kjøpt øl og vin til eget bruk, og at selve årsmøtet ble avviklet som digitalt arrangement. Det skal aldri ha vært mer enn ti personer til stede i salen.

 

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 2 timer siden Er fergefri E39 realistisk?
Fornuftige refleksjoner Paul!  Det som blir det aller viktigste er å bytte ut regjeringen i september 2026, slik at fornuften ...
Ketil Strand Andersen 7 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse