Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
15 mars 2021 15:06
Del på Facebook
Ap-nestleder Bjørnar Skjæran og flere andre deltok på et nachspiel som brøt med smittevernregler som ble innført i Bodø samme dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Ap-nestleder Bjørnar Skjæran og flere andre deltok på et nachspiel som brøt med smittevernregler som ble innført i Bodø samme dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter årsmøtemiddagen i Nordland Arbeiderparti i Bodø fredag samlet Ap-nestleder Bjørnar Skjæran og sju andre seg til nachspiel i strid med lokale koronaregler.

– Jeg beklager veldig at jeg var til stede, sier Skjæran til NRK.

Feiringen på en suite på hotellet Scandic Havet brøt med de strenge koronatiltakene som ble innført i Bodø samme dag. Der er det blant annet spesifisert at det ikke er tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster der flere enn fem gjester er til stede samtidig.

I tillegg til nestleder Skjæran, var også leder for Nordland Arbeiderparti, Mona Nilsen til stede. Tredjekandidat Øystein Mathisen og fylkessekretær Tor Arne Bell Ljunggren deltok også på nachspielet.

Politiet har opprettet sak

Mandag ettermiddag bekrefter Nordland politidistrikt overfor VG at de har opprettet sak.

Riksadvokatens retningslinjer tilsier i utgangspunktet bøter på 20.000 kroner til arrangør, og 10.000 til hver deltaker.

– Deltakerne etterforskes for brudd på de lokale forskriftene for smittevernhåndtering, sier påtaleleder Stig Morten Løkkebakken i Nordland politidistrikt.

Ap-lederen reagerer

– Det er helt på sin plass og riktig at de kommer med en skikkelig beklagelse i dag, sier Bodø-ordfører og partifelle Ida Pinnerød.

Ap-leder Jonas Gahr Støre er heller ikke imponert over nestlederens handlinger.

– Dette er et klart og uheldig brudd på bestemmelser alle er pålagt å følge. Da må selvsagt politikere gå foran og respektere reglene, sier Støre til Dagbladet.

– Vi har gjort en feil

Til NTB utdyper fylkessekretær Ljunggren i en epost:

– Etter første dag på årsmøtet var vi som organiserte møtet, og bodde på hotellet, samlet på en suite med god plass. Vi var deler av kvelden til sammen åtte personer inkludert undertegnede, som bodde på rommet. Vi burde gjort en egen vurdering knyttet til å møtes etter middagen på grunn av den nye avstandsregelen på to meter. Vi har gjort en feil. Dette beklager vi på det sterkeste.

Han legger til at de som var til stede hadde kjøpt øl og vin til eget bruk, og at selve årsmøtet ble avviklet som digitalt arrangement. Det skal aldri ha vært mer enn ti personer til stede i salen.

 

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 3 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 11 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse