Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
16 mars 2021 08:54
Del på Facebook
Ull/Kisa og resten av toppklubbene i Viken får ikke trene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.
Ull/Kisa og resten av toppklubbene i Viken får ikke trene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset, Mjøndalen, Stabæk, Sarpsborg og Lillestrøm får ikke lov å trene som følge av de nye tiltakene i Viken fylke. Oppstarten i mai er usikker.

Toppserie-stansen kommer som følge av smitteverngrepene regjeringen innførte for Viken mandag. Klubbene har fått beskjed fra NFF om å sette treningsaktiviteten på pause.

«Nedenstående gjelder for alle klubber i Viken fylke. Myndighetene innfører det høyeste tiltaksnivået, tiltaksnivå A, i Viken fylke fra og med midnatt mandag 15. mars. Det betyr at all toppidrett i fylket stenges ned. De nye restriksjonene er innført uten noen form for forvarsel. Situasjonen er alvorlig, og NFF vil føre tett dialog med NIF og myndighetene om veien videre» heter det i en epost fra forbundet til klubbene, skriver Romerikes Blad.

I Viken har myndighetene lagt seg på tiltaksnivå 5A, som ikke tillater trening i toppidretten. Tiltakene er satt til å vare fram til 11. april. I Oslo er det tiltaksnivå 5B som gjelder. Der står det at trening for toppidretten er unntatt.

Det gjør det altså ikke i 5A. Ordlyden er der:

«Det er ikke tillatt å organisere idrettsaktivitet for voksne eller barn. Det samme gjelder fritidsaktiviteter som organiserte øvelser, trening og prøver for kor, korps og teater.»

I tillegg vil Sandefjord fra onsdag være omfattet av de samme tiltakene, opplyser kommuneoverlege Ole Henrik Augestad. Det ligger også an til treningsnekt i Haugesund kommune.

Seriestarten i spill

NFF opplyser at det jobbes med å bringe klarhet i konsekvensene.

– I og med at toppfotballen ikke er spesifikt beskrevet i 5A, ber vi om en klargjøring av dette med håp om at det gjøres et unntak. De som trener utendørs i lukkede miljøer og lukkede grupper, må kunne fortsette, mener vi, sier Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i NFF, til NTB.

– Det er mange lag som nå ikke får trent fram til 11. april. Hvis vi ikke får løst opp i dette, er seriestarten i mai i spill, fortsetter han.

Daglig leder i Ull/Kisa, Andreas Aalbu, reagerte på meldingen mandag kveld.

– Vi er veldig overrasket. Spillere våre har levd i kohort i lang tid uten et eneste smittetilfelle, så det er skuffende at de ikke kan trene, mens lag i Oslo kan. Vi må bare forholde oss til de beskjedene vi får, men vi regner med at vi får mer informasjon i morgen, sier Aalbu til RB.

– Med i dugnaden

Tiltakene som er innført i Viken mandag, gjelder fram til 11. april. Det er ikke opplyst noe annet enn at toppidretten også må forholde seg til den datoen.

Sesongstarten i Eliteserien er utsatt til 2. mai.

– Det viktigste er at vi får i gang treningskamper 2. påskedag, sa Fisketjønn til NTB mandag.

Nå ser det vanskelig ut for klubbene i Viken fylke.

– Våre problemer er små i den store sammenhengen. Fotballen har vist at vi kan navigere veldig bra, men nå er vi med i den dugnaden og tilpasser oss det, sier sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg til VG.

Vurderer ikke utenlandstur

Bodø/Glimt er i Spania på treningsleir. Det samme er Molde, men det har vært på grunn av europaligaoppgjørene mot Granada. Returoppgjøret går i Budapest torsdag. Sarpsborg har ikke vurdert utenlandstur.

– Nei. Alt som ikke er strengt nødvendig, frarådes, og det er viktig at hvis fotballen begynner å reise, må det være i takt med resten av samfunnet, sier Berntsen.

I Mjøndalen, som også er rammet av de nye tiltakene, er vurderingen den samme:

– Nei, unødvendig utenlandstur er sterkt frarådet, så per nå er ikke det aktuelt for oss, fastslår Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse