Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
16 mars 2021 09:48
Arkivfoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Arkivfoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

Kristiansund kommune er tatt inn i Fritidskortordningen for 2021–2022, som er et nasjonalt prøveprosjekt administrert av BufDir.

Per i dag er det 12 kommuner med fra hele landet, og fra 2021 kan også Kristiansund glede seg over å være en del av prøveordningen.

Ordningen retter seg mot alle mellom 6 og 18 år, og skal bidra til å at flere får delta i faste, organiserte fritidsaktiviteter. Mattis Himo, fagkoordinator for barne- og ungdomskultur i Kristiansund kommune, mener det er viktig for Kristiansund å få være en del av ordningen, både for målgruppens skyld, men også for å kunne være med i utviklingen av det som kan komme til å bli en ny nasjonal ordning.

Kommunen har god erfaring med å arbeide for deltakelse blant barn og unge. I begrunnelsen fra BufDir om hvorfor Kristiansund er valgt ut til å være med videre i prøveprosjektet peker de på at Kristiansund allerede har jobbet godt med tiltak knyttet til å inkludere barn og unge i fritidsaktiviteter.

Himo peker på erfaringene fra KOMPIS!-prosjektet, Kontantkassa, Opplevelseskortet og KulKultur, og gode samarbeidspartnere blant foreninger og organisasjoner, som en av kommunens styrker inn i prosjektet.

– Nå gleder vi oss til å fortelle innbyggere og samarbeidspartnere om dette, og gå i dialog med de mange dyktige frivillige aktørene for å legge til rette for at enda flere barn og unge skal kunne delta i de mange flotte organisert aktivitetene vi allerede har i kommunen, sier Himo

Kristiansund kommune mottar til sammen nesten 7 millioner i prøveperioden, der midlene er øremerket fritidsaktiviteter for målgruppen. Det skal bidra til å dekke deltakeravgift til faste, organiserte aktiviteter som gir mulighet for tilhørighet over tid.

Fritidskortet skal dekke alle i alderen 6 og 18 år med bostedsadresse i Kristiansund.

– Det gjør at ordningen blir enda mer treffsikker, sier Himo. Ved at tilbudet er universelt, reduserer man stigmaet om å be om hjelp til å dekke fritidsaktiviteter knyttet til lavinntekt, og det sikrer at alle barn får like muligheter til å delta.

Han påpeker at det samtidig skal arbeides særskilt med å få utsatte grupper som i utgangspunktet har lav deltakelse, til å benytte både ordningen, og andre tiltak kommunen allerede jobber med.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 2 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte