Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
16 mars 2021 09:48
Del på Facebook
Arkivfoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Arkivfoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristiansund kommune er tatt inn i Fritidskortordningen for 2021–2022, som er et nasjonalt prøveprosjekt administrert av BufDir.

Per i dag er det 12 kommuner med fra hele landet, og fra 2021 kan også Kristiansund glede seg over å være en del av prøveordningen.

Ordningen retter seg mot alle mellom 6 og 18 år, og skal bidra til å at flere får delta i faste, organiserte fritidsaktiviteter. Mattis Himo, fagkoordinator for barne- og ungdomskultur i Kristiansund kommune, mener det er viktig for Kristiansund å få være en del av ordningen, både for målgruppens skyld, men også for å kunne være med i utviklingen av det som kan komme til å bli en ny nasjonal ordning.

Kommunen har god erfaring med å arbeide for deltakelse blant barn og unge. I begrunnelsen fra BufDir om hvorfor Kristiansund er valgt ut til å være med videre i prøveprosjektet peker de på at Kristiansund allerede har jobbet godt med tiltak knyttet til å inkludere barn og unge i fritidsaktiviteter.

Himo peker på erfaringene fra KOMPIS!-prosjektet, Kontantkassa, Opplevelseskortet og KulKultur, og gode samarbeidspartnere blant foreninger og organisasjoner, som en av kommunens styrker inn i prosjektet.

– Nå gleder vi oss til å fortelle innbyggere og samarbeidspartnere om dette, og gå i dialog med de mange dyktige frivillige aktørene for å legge til rette for at enda flere barn og unge skal kunne delta i de mange flotte organisert aktivitetene vi allerede har i kommunen, sier Himo

Kristiansund kommune mottar til sammen nesten 7 millioner i prøveperioden, der midlene er øremerket fritidsaktiviteter for målgruppen. Det skal bidra til å dekke deltakeravgift til faste, organiserte aktiviteter som gir mulighet for tilhørighet over tid.

Fritidskortet skal dekke alle i alderen 6 og 18 år med bostedsadresse i Kristiansund.

– Det gjør at ordningen blir enda mer treffsikker, sier Himo. Ved at tilbudet er universelt, reduserer man stigmaet om å be om hjelp til å dekke fritidsaktiviteter knyttet til lavinntekt, og det sikrer at alle barn får like muligheter til å delta.

Han påpeker at det samtidig skal arbeides særskilt med å få utsatte grupper som i utgangspunktet har lav deltakelse, til å benytte både ordningen, og andre tiltak kommunen allerede jobber med.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse