Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
21 mars 2021 16:21
Ålesund ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) stenger ned kommunen. Foto: Heiko Junge / NTB
Ålesund ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) stenger ned kommunen. Foto: Heiko Junge / NTB

Ålesund har vedtatt en forskrift som stenger byen ned. Ordføreren sier hun helst ikke ville utsette befolkningen for en nedstengning som den Oslo-folk har hatt.

Forskriften er vedtatt også av nabokommunene Sula og Giske. Kommunene sliter med å takle smitteutviklingen, og vedtok lørdag en forskrift som går lenger enn de nasjonale tiltakene. Den gjelder fra midnatt til 11. april.

Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) ble stilt spørsmål om hun ikke burde stengt ned tidligere på pressekonferansen der forskriften ble presentert.

– Jeg tror folk har opplevd det som belastende nok om ikke vi skulle gå inn i den samme vanskelige situasjonen de har hatt de siste månedene i for eksempel Oslo. Jeg tror det kan være vanskelig for folk å forestille seg hvor tøft det har vært. Vi har ikke vært i samme båt overhodet, sier Vinje.

– At vi nå velger å komme med strengere tiltak, er fordi smittesituasjonen tilsier det. Så at vi skulle vært tidligere ute, kan jeg ikke se at skulle være nødvendig.

– Urovekkende

Kommuneoverlege Olav Mestad sier de har følt de har hatt kontroll på utviklingen, men at situasjonen har endret seg raskt.

Kommunen har gått fra risikonivå 1 til 4 på kort tid. Det er blant annet et utbrudd knyttet til NTNU der ni så langt er smittet med ukjent smittekilde. Smittede har blant trent på et treningssenter som er stengt ned.

Det blir skjenkestopp og delvis stengte universiteter og høyskoler. Det er heller ikke tillat å organisere innendørs idrettsaktivitet og fritidsaktiviteter som kor og teater for personer over 20 år. Kommunen gir påbud om hjemmekontor så langt det lar seg gjøre.

Det innføres munnbindplikt i offentlige lokaler. Det gjelder også i taxi og i kollektivtrafikken.

Lokal treenighet

I tillegg stenges følgende virksomheter: Treningssentre, svømmehaller og lignende, museum, kino, teater, konsertsteder og andre offentlige underholdningsvirksomheter.

Ordførerne i Sula og Giske sier det er helt naturlig å innføre en felles forskrift med Ålesund.

– Vi må hjelpe hverandre så godt vi kan med å gjøre dette så bra som mulig. Det er forhøyet risikonivå, sier Giske-ordfører Harry Valderhaug (KrF), som understreker at de gjør dette etter kontakt med Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Siste kommentarer

Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 4 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Det er jo nettopp det norske politikere vil. Især AP. Som står bak helseforetaksmodellen. Bygge ned det norske helsevesenet og ...
Vidar Hölm 4 dager siden Næringskonferanse på Smøla
Håper fastlandsforbindelse var et av temaene. 
Petter E. Olsen 5 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
Kan Dahl & Co begynne å se på en fastlandsforbindelse via undersjøisk tunnel i området Aukra-Hollingsholmen? Det er sjødybder godt ...
Espen Heitmann 5 dager siden Ap halverer fergetakstene, Frp sutrer
Det er bra nå Kjølmoen, denne kampen tapte du da nesten doblet fergetakstene og skapte fergeopprøret, du klarer ikke og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte