Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
14 april 2021 12:16
Del på Facebook
«Tustna» i sambandet Seivika–Tømmervåg på vei over Talgsjøen. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
«Tustna» i sambandet Seivika–Tømmervåg på vei over Talgsjøen. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Transportkomiteen på Stortinget vender tommelen ned for forslaget fra FrP om å gjøre alle riks- og fylkesveiferge gratis.

Stortingsrepresentanten Bård Hoksrud og Frank Sve fra Fremskrittspartiet er skuffet over at Arbeiderpartiet og Senterpartiet svikter landets kystsamfunn, står det i pressemeldingen.

– Før påske lovet flere partier gratis eller billigere ferge. Nå har de vist sitt sanne ansikt, og gått mot FrPs forslag om å gjøre alle ferger på riksvei- og fylkesveisamband gratis, sier FrPs transportpolitiske talsmann Bård Hoksrud.

– Her i Møre og Romsdal har Sp og Ap igjen vist kva dei står for, berre prat og at både Sp og Ap egentlig ikke ønsker gratis ferjer.

I pressemeldingen skriver partiet at flertallet i transportkomiteen i dag har vist at de ikke ønsker å støtte FrP sitt forslag som vil gjøre det gratis for landets bilister å bruke fergesambandene. FrP blir derfor stående alene om forslaget om å gjøre alle fergene gratis fra 2022.

– Riks- og fylkesveifergene er svært viktige for både folk og næringsliv, og særlig for de som er avhengige av å pendle med ferger i hverdagen. Kostnaden som kommer med å være avhengig av veistrekninger med fergesamband er betydelige. Jeg forstår ikke hvorfor Arbeiderpartiet vil straffe folk som bor i fylker der man er avhengig av ferge for å komme seg rundt, sier stortingsrepresentant Bård Hoksrud.

– FrP mener fergene er en del av veien og skal være gratis for alle enten det er riksvei- eller fylkesveisamband. På samme måte som bilistene ikke skal kreves for bompenger for å kjøre på en viss veistrekning eller gjennom en tunnel, skal de heller ikke kreves for feriepenger på samband som er del av riks- eller fylkesveinettet, sier Frank Sve.

Frank Sve mener fylkets innbyggere ikke skal straffes for at rødgrønne politikere rundt i fylkene setter opp fergeprisene.

– Senterpartiet har jo i landets kystfylker vært en pådriver for at fergene skal byttes ut og at dyrene utslippsfrie ferger skal settes inn på sambandene. Likevel har ikke de rødgrønne gjort noe for å redusere takstene på fylkessambandene. Til tross for at kommunesektoren har fått 35 milliarder kroner mer i frie inntekter etter regjeringsskifte i 2013, har de rødgrønne politikerne i fylkene ikke ønsket å bruke penger på å redusere fergepriser. Snarere tvert om.

I en rekke fylker har vi de siste årene sett store prisøkninger på fergetakstene, sier Bård Hoksrud.

Dette gjelder også for Møre og Romsdal, der flertallet i fylkestinget heller bruker pengene på opera og bypakker enn kutt i ferjepriene.

Frank Sve er tydelig på at Sp og Ap ikke bryr seg reelt om de fergereisende, og viser dette tydelig i praksis på Stortinget.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Lama Vik · 2 år siden
    Hei KSU.no! 

    Ser at dette er ein redaksonell artikkel. Sidan politiske opponentar ikkje får uttale seg i denne artikkelen reknar eg med at KSU.no lagar ein tilsvarande sak frå den politiske motstandarane til FRP.  

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrMener du at ÅDT som SVV opererer med er feil? Blir det ikke behov for å utvide Ålesundstunnelene?På Sunnmøre vil ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrTror du det blir enda en KS2-analyse for trinn 1 på Møreaksen? Hvorfor?Lureriet er å forsøke å fremstille det som ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøKorlebis vi bompengeproposisjonen sjå ut, og evt ny KS2?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøOppslaget er knytt til konsekvensen av auka ÅDT i Ålesundstunellane. Og det er SVV som har gitt analysen.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse