Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
17 mai 2021 07:57
Del på Facebook
Høyre og Arbeiderpartiet har den siste tida kommunisert påfallende likt om saker som arbeidsledighet, psykisk helse og klima. Her er statsminister og Høyre-leder Erna Solberg sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre under et arrangement i regi av NHO i 2020. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Høyre og Arbeiderpartiet har den siste tida kommunisert påfallende likt om saker som arbeidsledighet, psykisk helse og klima. Her er statsminister og Høyre-leder Erna Solberg sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre under et arrangement i regi av NHO i 2020. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeiderpartiet beskylder Høyre for å stjele slagordene deres. – Jeg skjønner jo at Arbeiderpartiet er irritert, sier Linda Hofstad Helleland.

Tirsdag 11. mai. Finansminister Jan Tore Sanner (H) skal legge fram revidert nasjonalbudsjett. I Politisk kvarter på NRK påpeker han at krisen har rammet skjevt. Det har preget budsjettarbeidet.

– Vi skal sørge for at alle blir med, sier Sanner.

Ordvalget vekker oppsikt i det politiske Norge. «Alle skal med» var nemlig Arbeiderpartiets hovedslagord i valgkampen i 2017.

– Det er fascinerende om dagen hvordan Høyre kopierer Arbeiderpartiets slagord, sier Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Eigil Knutsen til NTB.

– Men det hjelper jo ikke hvis politikken ikke sørger for å få alle ut i arbeid og å få forskjellene ned.

Ikke enestående

Eksempelet er ikke enestående. Tvert imot blir likhetene bare mer og mer påfallende:

  • Allerede 15. april skrev Høyre-toppene Torbjørn Røe Isaksen og Tina Bru et debattinnlegg der de med glimt i øyet fastslo at «arbeid for alle er jobb nummer én». Budskapet ble gjentatt av statsminister og partileder Erna Solberg i åpningstalen til Høyres landsmøte i forrige uke. Dette er et av de viktigste slagordene i Arbeiderpartiets program for neste stortingsperiode.
  • Arbeiderpartiet har utpekt psykisk helse som en hovedsak fram mot valget. Det samme har Høyre.
  • Arbeiderpartiet lover «hele, faste jobber». Høyre lover «hele, faste jobber».
  • I klimapolitikken snakker Arbeiderpartiet om nyindustrialisering av Norge. Høyre snakker om reindustrialisering av Norge.
  • Arbeiderpartiet lover også å «kutte utslipp og skape jobber». Høyre vil «stanse utslippene, ikke utviklingen». Men dette er ikke stjålet fra Arbeiderpartiet, understreker Høyre, som viser til at Unge Høyre har brukt dette slagordet i mange år.

Bedre under Jens?

Innad i Arbeiderpartiet er oppfatningen at Høyre systematisk kopierer dem. Men at dette frustrerer dem, vil de ikke gå med på – iallfall ikke offisielt.

– Det vitner egentlig bare om at Høyre er et slitent parti som ikke engang har evne til å komme opp med nye slagord som representerer partiets politikk. Det i seg selv taler for at de burde få avlastning, sier stortingsrepresentant Cecilie Myrseth (Ap).

– Det neste de vil si, er sikkert at alt var bedre under Jens. Det er det de pleier å gjøre når de ikke har noe bedre å si, tilføyer hun.

Og Myrseth får svar som bestilt:

– Arbeiderpartiet gir oss jo et større rom inn mot sentrum fordi de har gått så langt ut mot sosialistisk side, sier Linda Hofstad Helleland, som har ledet arbeidet med Høyres nye partiprogram.

– Det er ikke det Arbeiderpartiet som mange identifiserte seg med i storhetstida under Jens.

Lyseblått

Helleland forklarer at prosjektet hennes som leder av programkomiteen i Høyre har vært å gå inn mot sentrum.

– Det er ikke noe mørkeblått partiprogram som legges fram, sier hun.

– Det er et mer lyseblått Høyre som rommer løsninger på problemer som folk i hele samfunnet har, og som jeg tror folk kjenner seg igjen i.

Helleland mener dette rommet i sentrum har blitt større for Høyre fordi Arbeiderpartiet har gått mot venstre under Jonas Gahr Støres ledelse.

– Men jeg skjønner jo at Arbeiderpartiet er irritert over at Høyre er blitt et stort folkeparti.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse