Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
19 mai 2021 13:31
Del på Facebook
Folkehelseinstituttets ukerapport viser en flat smittetrend.Foto: Jil Yngland / NTB
Folkehelseinstituttets ukerapport viser en flat smittetrend.Foto: Jil Yngland / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Reproduksjonstallet i Norge anslås nå til å ligge på 1,0. Det betyr at smittetrenden er flat, og at hver koronasmittede i gjennomsnitt smitter én annen person.

Det er imidlertid en merkbar nedgang i antall meldte tilfeller i uke 19. Det ble meldt 2.511 koronatilfeller med prøvedato i uke 19, som er en nedgang på 19 prosent siden uke 18, skriver Folkehelseinstituttet.

Det var en nedgang i antall som ble testet, men også i andelen positive tester. Smitten steg bare i to fylker (Innlandet og Trøndelag) i uke 19, mens den falt i hele sju fylker, og var stabil i de to nordligste fylkene. Høyest R-tall i øyeblikket anslås å være i Trøndelag, med 1,6, mens i Møre og Romsdal er R-tallet helt nede i 0,4. I Oslo er tallet 0,76 og i Viken 0,9.

FHI skriver at forekomsten av koronavirus er nedadgående eller lav i de fleste kommuner, men noen kommuner har større utbrudd. Disse utbruddene forekommer særlig blant ungdom, unge voksne, og i forbindelse med religiøse samlinger. I tillegg er det usikkerhet knyttet til tallene grunnet fridager og høytidsfeiringer.

Foreløpig er det rapportert om 60 nye sykehusinnleggelser i uke 19. Også dette er en liten nedgang fra de foregående ukene. Det ble registrert 5 dødsfall i uke 19, mot 4 i uke 18.

93 prosent av alle fra og med 65 års alder i Norge har fått minst én dose av vaksine mot koronaviruset. Tallet for aldersgruppa 55–64 er 42 prosent og for 45–54 er det 24 prosent. 70 prosent av de med høy risiko for alvorlig forløp i aldersgruppa 18–64 år har fått første dose, og 49 prosent av dem som befinner seg i øvrige risikogrupper.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøOg?
@Geir Ole SætremyrSvaret ditt står til stryk.
Hans-Peter Kaaresen 3 dager siden Er fergefri E39 realistisk?
Fornuftige refleksjoner Paul!  Det som blir det aller viktigste er å bytte ut regjeringen i september 2026, slik at fornuften ...
Ketil Strand Andersen 11 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse