Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
19 mai 2021 13:31
Del på Facebook
Folkehelseinstituttets ukerapport viser en flat smittetrend.Foto: Jil Yngland / NTB
Folkehelseinstituttets ukerapport viser en flat smittetrend.Foto: Jil Yngland / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Reproduksjonstallet i Norge anslås nå til å ligge på 1,0. Det betyr at smittetrenden er flat, og at hver koronasmittede i gjennomsnitt smitter én annen person.

Det er imidlertid en merkbar nedgang i antall meldte tilfeller i uke 19. Det ble meldt 2.511 koronatilfeller med prøvedato i uke 19, som er en nedgang på 19 prosent siden uke 18, skriver Folkehelseinstituttet.

Det var en nedgang i antall som ble testet, men også i andelen positive tester. Smitten steg bare i to fylker (Innlandet og Trøndelag) i uke 19, mens den falt i hele sju fylker, og var stabil i de to nordligste fylkene. Høyest R-tall i øyeblikket anslås å være i Trøndelag, med 1,6, mens i Møre og Romsdal er R-tallet helt nede i 0,4. I Oslo er tallet 0,76 og i Viken 0,9.

FHI skriver at forekomsten av koronavirus er nedadgående eller lav i de fleste kommuner, men noen kommuner har større utbrudd. Disse utbruddene forekommer særlig blant ungdom, unge voksne, og i forbindelse med religiøse samlinger. I tillegg er det usikkerhet knyttet til tallene grunnet fridager og høytidsfeiringer.

Foreløpig er det rapportert om 60 nye sykehusinnleggelser i uke 19. Også dette er en liten nedgang fra de foregående ukene. Det ble registrert 5 dødsfall i uke 19, mot 4 i uke 18.

93 prosent av alle fra og med 65 års alder i Norge har fått minst én dose av vaksine mot koronaviruset. Tallet for aldersgruppa 55–64 er 42 prosent og for 45–54 er det 24 prosent. 70 prosent av de med høy risiko for alvorlig forløp i aldersgruppa 18–64 år har fått første dose, og 49 prosent av dem som befinner seg i øvrige risikogrupper.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 3 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 11 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse