fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
19 mai 2021 13:31
Folkehelseinstituttets ukerapport viser en flat smittetrend.Foto: Jil Yngland / NTB
Folkehelseinstituttets ukerapport viser en flat smittetrend.Foto: Jil Yngland / NTB

Reproduksjonstallet i Norge anslås nå til å ligge på 1,0. Det betyr at smittetrenden er flat, og at hver koronasmittede i gjennomsnitt smitter én annen person.

Det er imidlertid en merkbar nedgang i antall meldte tilfeller i uke 19. Det ble meldt 2.511 koronatilfeller med prøvedato i uke 19, som er en nedgang på 19 prosent siden uke 18, skriver Folkehelseinstituttet.

Det var en nedgang i antall som ble testet, men også i andelen positive tester. Smitten steg bare i to fylker (Innlandet og Trøndelag) i uke 19, mens den falt i hele sju fylker, og var stabil i de to nordligste fylkene. Høyest R-tall i øyeblikket anslås å være i Trøndelag, med 1,6, mens i Møre og Romsdal er R-tallet helt nede i 0,4. I Oslo er tallet 0,76 og i Viken 0,9.

FHI skriver at forekomsten av koronavirus er nedadgående eller lav i de fleste kommuner, men noen kommuner har større utbrudd. Disse utbruddene forekommer særlig blant ungdom, unge voksne, og i forbindelse med religiøse samlinger. I tillegg er det usikkerhet knyttet til tallene grunnet fridager og høytidsfeiringer.

Foreløpig er det rapportert om 60 nye sykehusinnleggelser i uke 19. Også dette er en liten nedgang fra de foregående ukene. Det ble registrert 5 dødsfall i uke 19, mot 4 i uke 18.

93 prosent av alle fra og med 65 års alder i Norge har fått minst én dose av vaksine mot koronaviruset. Tallet for aldersgruppa 55–64 er 42 prosent og for 45–54 er det 24 prosent. 70 prosent av de med høy risiko for alvorlig forløp i aldersgruppa 18–64 år har fått første dose, og 49 prosent av dem som befinner seg i øvrige risikogrupper.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 15 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 3 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte