Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
19 mai 2021 13:27
Regnbueflagget har allerede vaiet foran offentlige bygninger der det har foregått Pride-arrangementer. Nå er det flertall på Stortinget for å gi utvidet adgang til slik flagging. Her er Pride-flagget heist opp utenfor kommunehuset i Moss. Arkivfoto: Ørn Borgen / NTB
Regnbueflagget har allerede vaiet foran offentlige bygninger der det har foregått Pride-arrangementer. Nå er det flertall på Stortinget for å gi utvidet adgang til slik flagging. Her er Pride-flagget heist opp utenfor kommunehuset i Moss. Arkivfoto: Ørn Borgen / NTB

Det går mot en endring av flaggloven slik at man får lov til å heise Pride-flagget mens det foregår lokale arrangementer, melder avisen Norge IDAG.

Kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget avla sin innstilling tirsdag, og det ligger trolig an til et vedtak for å gjøre det lovlig å heise Pride-flagget på alle kommunale flaggstenger, melder Norge IDAG.

Hittil har man kun hatt lov til å heise det norske og det samiske flagget, i tillegg til kommune- og fylkesflagg, på offentlige flaggstenger. Lovendringen innebærer at det skal åpnes for bruk av også andre flagg i «arrangement, markering eller merkedag av allmenn interesse». Dette gjelder også FN-flagget.

Det var massiv motstand i den skriftlige høringsrunden, ifølge avisa, men forslaget gikk gjennom. Bare Frp stemte imot. KrF har også vært kritiske, men stemte for.

Stortingsrepresentant i Frp, Helge André Njåstad, sier til NTB at partiet «advarer regjeringen mot å endre loven som svekker det norske flagget sin posisjon på de offisielle stengene»:

– Det er mange andre måter for kommunene å markere ting på enn de offisielle flaggstengene, som etter Frps syn skal være forbeholdt det norske flagg eller kommuneflagget, sier Njåstad

Forslaget ble lagt fram av kommunalminister Nikolai Astrup (H) i fjor sommer. Han mener kommunene bør få kunne markere verdiene som pride står for uten at lovverket skal stå i veien for det.

– Pride handler om å feire og kjempe for frihet, mangfold og toleranse og har bidratt til å bryte normer i samfunnet og sender et tydelig signal om at alle skal kunne få elske den de vil, sa han da.

Innstilling blir behandlet i Stortinget tirsdag 25. mai.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Lama Vik 6 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte