fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
13 juni 2021 05:40
Foto: Jil Yngland / NTB
Foto: Jil Yngland / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

112 nye koronasmittede

Det siste døgnet er det registrert 112 koronasmittede i Norge. Det er 56 færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 185 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 290, så trenden er synkende.

Fulle parker i Oslo – bråk også ellers

I natt fikk Oslo-politiet en rekke klager på støy fra parker. På St. Hanshaugen var det samlet anslagsvis 2.000 mennesker.

Også ellers i landet var det bråk. Blant annet kan Vest politidistrikt fortelle om 34 meldinger om høylytt festing, mens politiet i Innlandet hadde 24 tilsvarende oppdrag.

Isfisker antatt omkommet i Finnmark

En mann i 60-årene er savnet etter at han trolig har gått gjennom isen på fisketur ved Gednje i Berlevåg. Han antas å være omkommet, opplyste Finnmark politidistrikt i natt.

– Mannen hadde vært på isfiske, og spor på stedet tilsier at han har gått igjennom isen. Redningsaksjon ble iverksatt. Overflatesøk har ikke gitt resultater. Politiet har gått over i søk etter antatt omkommet person, melder operasjonssentralen.

Fujimori holder fast ved valgfuskanklager

Høyrepopulisten Keiko Fujimori insisterer fortsatt på at presidentvalget i Peru forrige helg var berørt av valgfusk. Resultatet er ennå ikke klart. Så langt er 99,88 prosent av stemmene telt opp. Marxisten Pedro Castillo leder med 51.000 stemmer over henne.

– Jeg kommer til å anerkjenne resultatet, men vi må vente til siste slutt, sa hun i natt norsk tid. Hun hadde ingen bevis for påstandene om valgfusk, og valgobservatører har sagt at det ikke har vært tegn på uregelmessigheter.

Mann knivstukket i Sandefjord

En mann er knivstukket, men ikke livstruende skadd i Sandefjord. Politiet har kontroll på fem personer, men er usikre på om noen av dem er gjerningsmannen.

Meldingen om knivstikkingen, som skjedde i Runarveien, kom klokka 4.07 i natt.

Chilensk eksoffiser pågrepet

En tidligere offiser fra Chile, dømt for drap og forsvinninger på 23 personer under Augusto Pinochets diktatur, er pågrepet utenfor et hotell i Argentina etter å ha flyktet fra Chile, opplyste myndigheter og lokale medier i natt.

Walter Klug Riveras blir holdt i varetekt i Buenos Aires til i morgen. Da blir han fremstilt for en føderal dommer, som skal iverksette prosessen med utlevering til Chile.

Over 1.000 migranter returnert

Rekordmange flyktninger og migranter, over 1.000 personer, som var på vei over havet fra Libya til Europa, ble sendt tilbake til Libya på samme dag i går, opplyste FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) i natt.

Ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) har over 180 personer omkommet på ruten fra Libya til Italia så langt i år, og rundt 480 er savnet. Over 10.000 migranter og flyktninger er til nå i år blitt stanset på ferden og sendt tilbake til Libya.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Jeg støtter dette oppropet.
Jeg støtter oppropet. 
Lars Svein Valderhaug 1 dager siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Terje SundsbøBetyr det at du går bort ifra gårsdagens uttalelse:«Slike anklager om juks og korrupsjon i Statens Vegvesen mener jeg vi ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Lars Svein ValderhaugJeg sier jo at du ikke anklager noen for korrupsjon, heller ikke Statens vegvesen. Hvorfor bringer du da korrupsjon inn ...
Lars Svein Valderhaug 1 dager siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Terje SundsbøLær deg logikk og å lese, Sundsbø! Jeg sier at jeg ikke anklager STATENS VEGVESEN for korrupsjon, din kverulant! Men ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Lars Svein ValderhaugDu nevner korrupsjon hele 8 ganger i ditt avisinnlegg. Og du har nevnt korrupsjon minst 7 ganger i dine kommentarer ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 188 comments
  • Lars Svein Valderhaug 126 comments
  • Lama Vik 37 comments
  • Jan Rune Haukvik 30 comments
  • Vidar Hölm 28 comments
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte