Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
27 juni 2021 22:31
Del på Facebook
Det er nå satt over 4 millioner vaksinestikk i Norge.Foto: Torstein Bøe / NTB
Det er nå satt over 4 millioner vaksinestikk i Norge.Foto: Torstein Bøe / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er nå satt over 4 millioner vaksinestikk i Norge. Det gjør at vi kan være litt mer sikre på at det ikke kommer nye, store utbrudd, mener statsministeren.

De fire millioner dosene utgjør både første og andredoser, ifølge TV 2. Tall fra SYSVAK , som sist ble oppdatert søndag morgen klokka 5, viser at det da var satt 3.998.164 vaksinedoser i Norge.

Av disse er 2.456.978 førstedoser, mens 1.541.186 er andredoser. Flere kommuner gjennomfører vaksinering også i helgene, og dermed har tallet på vaksinestikk søndag passert 4 millioner.

– Det betyr at grunnbeskyttelsen i den norske befolkningen blir bedre og bedre hver eneste dag, sier statsminister Erna Solberg (H) til TV 2.

annonse

– Det gjør at selv om det kommer mutasjoner og andre ting, kan vi være litt mer sikre på at det ikke kommer store utbrudd eller så store vanskeligheter at vi må stenge veldig mye ned dersom noe skjer, sier hun videre.

Statsministeren takker alle som har tatt del i vaksineringen, spesielt tidligere sykepleiere og leger som har gjort comeback fra pensjonstilværelsen. Solberg mener at deltaviruset, tidligere omtalt som den indiske varianten, vil være den største bekymringen i tiden framover.

– Selv om vi ikke tror at vi må reversere mye, så må vi vurdere hvor mange steg framover vi kan gjøre, sier hun til kanalen.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Dag Robert BjørsholMøreaksen er listet blant de mest lønnsomme veiprosjektene i NTP. Folk flest, dvs. over 62% i vårt fylke, har stemt ...
Dag Robert Bjørshol 3 dager siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
Hobbyskribenten Rasmus Rasmussen skjønner tydeligvis ikke ordtaket om at en død hest ikke vil reise seg samme hvor lenge den ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Samarbeid eller splid?
@jon ingar eikMed fortsatt ferge forsvinner bevilgningen på over 24 milliarder til Møreaksen ut av fylket. Da står store deler av Eksportveien ...
jon ingar eik 4 dager siden Samarbeid eller splid?
Helge Orten, og Rise, strekninga frå Vestens til Moa er ei felles strekning E136 og E39, det er den også ...
@Bjørn JacobsenInteressant å observere at lokalpolitikere i SV kjemper så innbitt for å stoppe Møreaksen. De er fullt klar over at da ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte